Política

CiU dóna per fet un nou "incompliment" de l'Estat en finançament

CiU registrarà aquest dimarts al matí al Parlament la petició d'un ple extraordinari perquè, amb acord o sense ell, el president català, José Montilla, expliqui a la cambra l'estat de les negociacions amb el govern espanyol sobre el nou model de finançament autonòmic.

Així ho han anunciat en roda de premsa el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, i el diputat socialcristià Antoni Castellà, que han denunciat el "guirigall" entre els socis del tripartit català a l'espera que demà el govern estatal doni a conèixer els detalls de la seva última oferta.

Pujol dóna pràcticament per fet que hi haurà un nou "incompliment" a final d'any, sobre un pacte definitiu sobre el nou model financer, i ha considerat que, si aquest no aporta xifres, serà perquè "algú vol enredar algú".

CiU ha recordat que l'Estatut marca l'obligació del govern de comparèixer davant el Parlament abans que la comissió bilateral Estat-Generalitat certifiqui un eventual pacte sobre el nou finançament català.

"Estem en guàrdia", ha resumit de forma gràfica el portaveu de CiU al Parlament, que ha recordat que els "incompliments" sobre els terminis promesos per pactar el nou model ja "afecten" el president José Montilla, que va posar com a data límit el pròxim 31 de desembre.

Formalitzar
CiU formalitzarà demà al matí l'entrada en el registre del Parlament de la seva sol·licitud per celebrar un ple extraordinari, que s'haurà de celebrar perquè el reglament així ho permet en una ocasió en cada període de sessions.

Segons el diputat Antoni Castellà, ara serà el president del Parlament, Ernest Benach, que haurà de convocar a la Mesa de la cambra perquè aquesta decideixi la data per celebrar el ple extraordinari, cosa que veu possible que passi en els pròxims 15 dies.

CiU s'ha queixat de falta d'informació per part de la Generalitat i ha assegurat que la reunió que els seus dirigents van mantenir el passat dia 22 de desembre amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, va ser de "cortesia i protocol" en nom de la "falsa unitat" catalana.

"Això no va i no va res bé i és massa gras el nivell de desinformació que hi ha", s'ha lamentat Oriol Pujol, que ha insistit que el nou Estatut obliga Montilla a donar comptes al Parlament abans de tancar de forma definitiva el nou model de finançament, cosa que creu que ja hauria d'haver fet per iniciativa pròpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona