Política

PP i ERC impulsen junts a Cardedeu un text a favor de l'autodeterminació

Sobiranisme

El PP català i ERC han presentat a l'Ajuntament de Cardedeu (Vallès Oriental) una moció conjunta a favor de la convocatòria d'un referèndum sobre l'establiment d'un Estat propi per a Catalunya dins de la Unió Europea.

La moció, a la qual ha tingut accés Efe i que figura en l'ordre del dia del ple municipal d'aquesta tarda, proposa donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana al Parlament regular per llei la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya amb la intenció de celebrar-ho el 2010.

El text va ser presentat la setmana passada en comissió informativa de l'Ajuntament de Cardedeu pel regidor del PP català Alfredo Preñanosa, davant la sorpresa de la resta de grups municipals, i ERC ja va anticipar que subscrivia la moció, per la qual cosa en l'ordre del dia apareix com una iniciativa conjunta dels dos partits.

El govern local de Cardedeu està format per CiU i ERC, liderat per l'alcaldessa Calamanda Vila (CiU), i el ple de l'ajuntament està integrat per set regidors de CiU, quatre del PSC, tres d'ERC, un d'ICV-EUiA-EPM, un del PP i un altre de la CUP.

En el ple d'avui, segons les fonts consultades, és possible que donin també el seu aval a la moció CiU, ICV-EUiA-EPM i la CUP, amb el dubte de què és el que faran els quatre regidors socialistes.

En concret, aquesta moció proposa fomentar des de l'Ajuntament de Cardedeu les adhesions ciutadanes a la Iniciativa Legislativa Popular per l'autodeterminació, promoguda per la plataforma "Deu mil a Brussel·les per l'autodeterminació de la nació catalana", que el 7 de març passat va organitzar una manifestació a la capital belga per reclamar la independència de Catalunya.

Aquesta ILP es troba encara en una primera fase de recollida d'adhesions, que després es presentaran al Parlament i, si aquest admet a tràmit la iniciativa, començarà llavors una segona fase, amb la recollida d'un mínim de 50.000 firmes exigides perquè la cambra catalana la pugui debatre.

Com a mesures de suport a la ILP, la moció de PP i ERC proposa "informar als habitants de Cardedeu" dels continguts de la iniciativa i "convocar un dia de difusió" en els pròxims dos mesos, perquè persones de la Plataforma pel Dret a Decidir o de "Deu Mil a Brussel·les per l'autodeterminació" expliquin els detalls de la proposta que promouen.

La moció també planteja crear una "comissió per a la difusió de la Iniciativa Legislativa Popular", amb un representant de cada grup municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers