Política

El regidor del PP a Cardedeu demana perdó al partit i diu que havia entès malament la moció sobiranista

El regidor del PP a l'Ajuntament de Cardedeu (Vallès Oriental), Alfredo Preñanosa, s'ha retractat avui de la moció a favor de l'autodeterminació de Catalunya que va presentar ahir en el ple municipal i ha demanat perdó a la direcció del partit, que de tota manera li obrirà un expedient informatiu.

En la seva reunió amb el secretari general del PP català a Barcelona, Alberto Villagrasa, Preñanosa ha demanat disculpes pel que ha passat i ha assegurat que en realitat ell no està a favor ni de l'autodeterminació ni de la independència de Catalunya, tot i haver presentat la moció juntament amb ERC.

Preñanosa ha manifestat que la seva intenció "no era instar a l'autodeterminació ni a la independència". Segons les fonts consultades del PP, el regidor ha argumentat que havia entès malament la moció i que creia que serviria per fomentar la participació i no per portar a terme un referèndum.

Preñanosa ha al·legat que de fet el text que finalment es va votar en el ple municipal de Cardedeu no coincideix amb el seu propi ideari i ha recordat que en l'últim moment va decidir abandonar el saló de plens i absentar-se de la votació, que va tirar endavant gràcies als vots d'ERC, CiU i la CUP, amb l'abstenció de PSC i ICV-EUiA.

Per aclarir l'embolic, la direcció popular a Catalunya obrirà un expedient informatiu del cas i decidirà en últim terme si expulsa el regidor o si, després de les disculpes i retractació efectuades avui per Preñanosa, opta per perdonar-lo.

La trobada de Preñanosa amb el líder del PPC de Barcelona s'ha produït el mateix dia en què la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha manifestat des de Cambrils que "si el regidor rectifica la seva actuació s'entendrà que tothom té dret a equivocar-se".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ