Política

El tripartit respon a les crítiques de Pujol contra el model de finançament

PSC, ERC i ICV atribueixen al nerviosisme de CiU la intervenció de l'expresident de la Generalitat

Els tres socis de govern de la Generalitat han contestat a les crítiques de l'expresident Jordi Pujol i han defensat el contingut del nou model de finançament.

José Zaragoza, secretari d'organització del PSC, defensa el compliment “rigorós” de l'Estatut amb el nou finançament. Zaragoza ha manifestat el seu “respecte” per les paraules de Jordi Pujol (l'única al·lusió al fundador de CiU) i, tot seguit, ha demanat a la federació nacionalista que s'afegeixi a l'acord, advertint que “s'ha obsessionat amb un error” i els ha retret que “sembla que s'hagin enfadat” per l'obtenció d'un sistema de finançament just i solidari. També ha replicat a l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa que sí era necessari l'Estatut per obtenir el nou model de finançament.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, per la seva banda, ja criticat que CiU hagi hagut de recórrer a Jordi Pujol per reforçar el seu punt de vista. Segons Ridao, la sortida de Pujol és una prova de la inconsistència dels arguments de la federació contra el model de finançament. Girant la truita, ha afirmat que “tothom sap que CiU hagués firmat ja fa temps un acord i que hauria sortit molt més barat”.

Finalment, la portaveu d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, també ha censurat CiU per haver-se servit de Pujol per intentar sortir de l' “aïllament social” de la federació. Segons Ortiz, les declaracions de l'expresident de la Generalitat i de CiU fan palès el seu nerviosisme per l'acord. “És la primera vegada que CiU es queda fora de la foto en un gran acord que suposa un avenç per a l'autogovern de Catalunya”, concloïa Ortiz demanant a la formació que lidera Artur Mas que no actuï com el PP “generant crispació”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida