Política

L'expresident Pujol abona la posició de CiU contra el finançament

Afirma que ni en la millor de les situacions proporcionarà la millora definitiva que l'Estatut havia de representar

Per llegir la declaració completa, cliqueu aquí.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha donat suport a la posició de la direcció de CiU contra el nou model de finançament i ha desqualificat la valoració positiva que n'ha fet el govern català.

Jordi Pujol ha fet aquest dilluns una declaració institucional en què ha lamentat que el nou model de finançament incompleixi l'Estatut. En una declaració de set punts ha remarcat que, per molt que millori els ingressos de la Generalitat, tolerar un incompliment estatutari és un pas enrere per a Catalunya. "Si després de tantes retallades Catalunya accepta que el finançament no s'ajusti a l'Estatut, com podrem defensar el nostre dret?", ha preguntat.

Després de les reiterades al·lusions a l'esperit pactista que va caracteritzar CiU sota el lideratge de Jordi Pujol realitzades sobre tot pel conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, l'expresident de la Generalitat ha sortit a la palestra. Amb una declaració institucional des de la seva oficina oficial, Pujol ha afirmat que està “plenament d'acord” amb la posició presa per la direcció actual de CiU de dimarts 14 de juliol.

Pujol admet que el nou finançament serà millor que el vigent fins ara, tot i que ha relativitzat aquesta circumstància perquè també els pactes del 1993, 1996 i 2001 van representar un determinat progrés sobre els anteriors. Per l'expresident, però, aquesta vegada és diferent perquè amb el nou Estatut s'hauria de donar “un canvi positiu molt substancial”.

En aquest sentit, Jordi Pujol remarca que encara no es coneix del cert quina serà la millora que la Generalitat obtindrà pel que fa als ingressos. No obstant, sí que considera evident que “ni en la millor de les hipòtesis donaria la millora substancial i definitiva que l'Estatut havia de significar” i, en canvi, constata que “l'acord de finançament no s'ajusta al nou Estatut", i això després que el text estatutari hagués estat “sensiblement retallat” durant la tramitació a les Corts espanyoles, raó per la qual "té tota la lògica del món i és de justícia" reclamar ara el seu compliment íntegre.

"Qui pensi que l'acord vulnera l'Estatut i no resol els problemes del país ha de tenir el coratge de dir-ho. Encara que això provoqui crítiques", ha sentenciat Pujol, que considera que el nou model "no elimina els factors d'insuficiència, fragilitat i incertesa que pesen sobre les finances de la Generalitat".

Per llegir la declaració completa, cliqueu aquí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos amb la pena pels ERO anul·lada pel TC

barcelona

La coordinadora no vol canviar el recorregut de la protesta contra la visita reial

LLORET DE MAR
política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

barcelona