Política

Mas demana centrar-se en la crisi i deixar la reacció per després de la sentència

Manté que la resposta socialista a la crisi de “negar l’evidència; gastar, gastar i gastar, i després apujar impostos” és equivocada

El secretari general de CDC i president de CiU, Artur Mas, ha reclamat avui que Catalunya prioritzi ara la lluita contra la crisi ja que encara no hi ha sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, després de la qual caldria pactar una "reacció de país" si el tribunal retalla el text. Per ell, la resposta socialista a la crisi de “negar l’evidència; gastar, gastar i gastar, i després apujar impostos” és equivocada.

En roda de premsa després de la primera reunió del secretariat permanent de CDC després de les vacances, ha llançat el missatge que la crisi és ara el tema clau, i ja ha anunciat que centraran el debat de política general precisament en aquesta qüestió.

Sí que ha criticat que el govern "hagi anat cadascú per la seva banda" en aquest assumpte aquestes últimes setmanes, i ha reiterat la posició oficial de CiU sobre aquesta qüestió, és a dir, prendre decisions després de la sentència, respectant íntegrament la voluntat del poble expressada en referèndum i amb una reacció serena, ferma i amb la màxima unitat possible.

Tot i no clarificar quina serà la postura de Convergència i Unió davant els pressupostos generals de l’Estat, Artur Mas s’ha mostrat contundent a l’hora d’afirmar que “per superar la crisi no s’han d’apujar impostos” perquè el que cal és que hi hagi més diner “per poder consumir”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.