Política

La PDD demana als polítics que s'apartin de les consultes

Creu que la Coordinadora Nacional s'ha de renovar amb membres de les entitats locals que han organitzat el 13-D als pobles

Una altra veu alçada enmig del garbuix posterior a les consultes del 13-D. Els representants de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) han demanat aquest divendres als polítics professionals que s'apartin de l'organització dels referèndums populars sobre la independència. "Les persones interessades a formar part d'alguna plataforma o llista electoral no haurien de formar part de la Coordinadora Nacional", han advertit en un comunicat.

Segons el seu punt de vista, de cara a les consultes que es preparen per al 28 de febrer i el 25 d'abril –data en la qual es podria fer la votació a Barcelona tot i que no és segur–, caldria "renovar la Coordinadora".

Tant el cap de campanya de la Coordinadora, el diputat d'ERC Uriel Bertran, com el responsable de les consultes a Osona, Alfons López Tena –que va ser un dels noms que va estudiar CiU per nomenar-lo candidat a les eleccions europees del juny–, podrien sentir-se al·ludits per aquestes observacions.

La PDD considera que la coordinadora creada per al 13-D ja "ha complert la seva missió" i que ara cal renovar-la "amb persones procedents de les entitats locals". Així les consultes es desvincularien dels moviments per preparar les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per a la propera tardor, ja que la presència de figures que ja han anat en llistes electorals o que han tingut càrrecs institucionals –López Tena, militant de CDC, va ser al Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU– i que poden tenir aspiracions polítiques genera tensions i interpretacions diverses sobre el seu paper.

Tenint en compte "la bona feina feta per les entitats locals" en el 13-D, la PPD creu que l'experiència "s'ha de transmetre a les entitats que volen organitzar les consultes del febrer i l'abril, i demana a aquestes entitats locals que s'impliquin en la nova coordinadora per treballar amb les noves entitats que sorgeixin.

"La Coordinadora Nacional de la consulta va ser creada única i exclusivament per donar suport a la consulta i qualsevol altre objectiu manifestat per membres de la Coordinadora ha estat fet a nivell personal i no representa  la Coordinadora", alerta la PDD, que creu que cal defugir "els personalismes". "Els protagonistes han de ser
les entitats locals i no els membres de la Coordinadora", sentencia la plataforma presidida per l'advocat Josep Cruanyes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.