Economia

Les esquerdes s'evidencien l'endemà de les consultes

L'endemà de les consultes i tornen les esquerdes en l'organització. López Tena defensa el resultat d'Osona perquè "s'han fet les coses bé" i critica la "l'autoproclamada" Coordinadora Nacional. Assegura que el model d'Osona Decideix és el que ha funcionat i demana a la Coordinadora Nacional que no inclogui els resultats de la comarca en les dades generals

L'endemà del 13-D han ressorgit les esquerdes i la divisió dins de l'organització de les consultes sobiranistes. El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha defensat els resultats aconseguits a la comarca d'Osona (97,2% a favor de la independència) i l'alta participació obtinguda (41,7%), assegurant que "quan la feina es fa bé, els resultats són bons". De la mateixa manera s'ha mostrat molt molest per l'actitud de "l'autoproclamada" Coordinadora Nacional perquè ha inclòs els resultats de la comarca en les dades generals dels 167 municipis que han celebrat la consulta sobre la independència de Catalunya aquest cap de setmana.

Per la seva banda i responent a les crítiques de López Tena, el cap de campanya de la Coordinadora Nacional, Uriel Bertran, ha dit a RAC 1 que no entén per què López Tena "està tan enfadat" i que aquest no pot criticar l'organització de les consultes per part de la Coordinadora "perquè fa dos mesos que no surt d'Osona".

De fet, López Tena ha demanat a la Coordinadora Nacional que presenti separadament els resultats d'Osona i de la resta de municipis i que es faci responsable d'aquells resultats, dels quals ha assegurat que no són gens bons.

Més tard, l'exvocal del CGPJ ha acusat en una entrevista a Catalunya Ràdio que part dels membres de la Coordinadora Nacional consideren "que l'únic que s'ha de fer és aglutinar independentistes per crear una nova força política". En concret ha acusat de treballar amb objectius partidistes el diputat d'ERC Uriel Bertran, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, l'impulsor de la consulta a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, i Santiago Espot (de Catalunya Acció).

Móra ha admès que és veritat que alguns membres de la Coordinadora pensen constituir un partit polític, tot i que ha remarcat que "això no vol dir treballar per a interès propi".

Model Osona

Per López Tena, el "model Osona és el que ha funcionat", i ha criticat un cop més la decisió dels membres de la Coordinadora Nacional d'apartar els càrrecs polítics electes. "Donar la benvinguda als càrrecs electes i als partits polítics és important, ja que sense el seu suport, aquests resultats a Osona no s'haurien aconseguit", ha remarcat en una entrevista a Els matins de TV3.

D'aquesta manera, López Tena ha tornat a atacar la Coordinadora Nacional de la qual es va desvincular a mitjans d'octubre, després de publicar un article a l'AVUI i després que algunes plataformes sobiranistes critiquessin que els partits polítics volien prendre el protagonisme a la societat civil. En aquell moment, López Tena va demanar la unitat de les plataformes i es va mostrar contrari a expulsar els càrrecs electes de la plataforma Decidim.cat de l'organització de les consultes.

Sobre la proposta llançada aquest diumenge a la nit per l'alcalde d'Arenys de Munt i portaveu de la Coordinadora Nacional, Carles Móra, sobre la presentació aquest mateix dilluns al Parlament de Catalunya d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per demanar a la cambra catalana que impulsi un referèndum a nivell nacional per al pròxim 25 d'abril, López Tena ha rebutjat frontalment aquesta possibilitat. Pel director executiu d'Osona Decideix, només es podrà tirar endavant un referèndum a nivell nacional sempre que es compti amb el consens de tots els partits polítics. Per tant, considera que no és viable presentar una ILP si abans no es compta amb la complicitat de tots els partits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.