Política

La proclamació unilateral d'independència, objectiu principal de Reagrupament

La formació liderada per l'exconseller Joan Carretero presentarà dissabte que ve dia 3 d'octubre la seva ponència política a Barcelona.

La ponència política que Reagrupament preveu aprovar el proper dissabte dia 3 d'octubre a Barcelona té dos eixos principals, "la proclamació unilateral d'independència" per part del Parlament i la "regeneració democràtica de la política catalana", segons el document al qual ha tingut accés l'AVUI.cat.

La formació liderada per Joan Carretero treballarà per aconseguir la declaració unilateral d'independència a través d'una majoria de diputats que hi donin suport. Una fita que hauria de ser ratificada pels ciutadans de Catalunya mitjançant un referèndum i sota supervisió internacional. "Per aconseguir que l'Estat espanyol accepti aquesta celebració caldrà la pressió de la diplomàcia internacional, a més de la pressió popular catalana", especifica el text.

Ratlles que especifiquen les condicions externes i internes favorables a la independència, i on es parla que el procés serà "pacífic" i "sense pertorbacions econòmiques", ja que Catalunya té l'euro i això li permetria continuar formant part del mercat únic europeu.

Reagrupament també aposta per una regeneració de la política catalana, per exemple, limitant mandats i càrrecs i fent-ne públic els seus sous. Un sistema electoral basat en llistes obertes i el control i la despesa pública, són altres punts que es defensaran a la primera assemblea nacional de la formació.

El text, resultat del treball d'incorporació de moltes de les 204 esmenes presentades, també fa esment a la situació de la nació catalana dins l'Estat espanyol i dins d'Europa, a l'espoli fiscal, a "la minorització lingüística i identitària", a la globalització i a l'"asfíxia econòmica" catalana, entre d'altres.

Al congrés de dissabte al Palau de Congressos de Barcelona hi assistiran els 2.000 associats de la formació, que aprovaran el text i nomenaran una direcció. També hi estan convidades 70 personalitats del món sobiranista català, entre les quals hi ha el president del Barça, Joan Laporta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.