Política

El CPFF dóna llum verda al nou model de finançament amb l'abstenció del PP

Castells destaca que és un model "molt treballat" i denuncia que els populars hagin jugat amb l'animadversió contra Catalunya

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) ha aprovat aquest dimecres el nou sistema de finançament amb els vots del govern espanyol i les autonomies governades pel PSOE, Canàries i Cantàbria, i l'abstenció dels territoris regits pel PP. El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, destacava l'aprovació d'un model "molt treballat" i ha denunciat que alguns dirigents del PP hagin jugat amb l'animadversió contra Catalunya.

El CPFF ha reunit els consellers de Finances de les autonomies regides pel sistema comú de finançament amb el govern espanyol, representat per la vicepresidenta segona, Elena Espinosa, i el vicepresident tercer, Manuel Chaves. El conseller d'Economia i Hisenda de Cantàbria, Ángel Agudo, ha estat un dels primers a explicar el desenvolupament de la reunió entre el govern central i els consellers autonòmics. Agudo considera que el nou model de finançament és "un avenç objectiu i substancial per al desenvolupament de l'Estat de les autonomies".

Els consellers autonòmics del PP han anat junts a la reunió després d'assistir a una reunió prèvia a la seu del partit del carrer Génova amb el responsable econòmic de la direcció popular, Cristóbal Montoro, i el responsable de política territorial, Javier Arenas. La consigna era de fer una “abstenció crítica” al nou model, tot i que en alguns casos ja han mostrat la seva predisposició a acceptar la proposta en les reunions bilaterals amb el govern central.

Un cop obtinguda la llum verda del CPFF, el nou model de finançament haurà de ser refrendat pel Congrés de Diputats. Però això no serà fins després de les vacances parlamentàries d'estiu. Malgrat que el PP mantindrà la seva oposició formal, el nou model de finançament serà aprovat probablement amb el dubte de quina actitud adoptaran els deu diputats de CiU en aquest punt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

L’Iran gira de nou al reformisme

barcelona
política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells dels Maragall

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona