Política

Artur Mas contraataca retraient al PSC les aportacions de l'obra social de Caixa Catalunya a la fundació Rafael Campalans

El líder de l'oposició assegura que amb aquest cas "no es busca la veritat, es vol crear un perjudici a CiU perquè és una alternativa real al tripartit"

"A hores d'ara, ningú del Palau de la Música s'ha adreçat a la Fundació Trias Fargas ni a CiU", ha assegurat el president de CiU, Artur Mas, en relació als diners rebuts de la mà de Fèlix Millet i a les veus que alerten que la fundació els hi vol reclamar. Així ha trencat el silenci sobre l'afer que relaciona el seu partit amb l'escàndol del Palau de la Música.

En una entrevista a El món a RAC1, Mas ha explicat que si s'adrecen a la fundació o al partit "primer, mostrarem la nostra sorpresa davant el fet que el president de l'entitat fes una feina que es veu que no podia fer, com era signar convenis. El problema és d'ells perquè no es feien les coses bé a casa seva. Però, després, col·laborarem en tot el que sigui necessari".

En aquest sentit, i en resposta a les crítiques rebudes per part de les files socialistes, el líder de l'oposició ha afirmat que el PSC sap "perfectament que tot això s'ha fet en el marc de la més estricta legalitat", i si del que es tracta és de parlar de si èticament és admissible o no, "també s'hauria de parlar si és ètic que l'obra social de Caixa Catalunya, entitat que presideix Narcís Serra, firmi convenis amb fundacions del PSC", ha dit en referència a la Rafael Campalans.

Els mateixos socialistes ja havien admès petites aportacions de Caixa Catalunya a la Campalans, però és la primera vegada que CiU ho utilitza per contraatacar el PSC.

Segons Mas, amb les acusacions socialistes contra CDC "no es busca la veritat, es vol crear un perjudici a CiU perquè és una alternativa real al tripartit".

Mas ha anunciat que el partit que encapçala està disposat a parlar perquè tot el sistema "sigui millor". Però, tot i això, ha volgut recordar que arreu d'Europa "les fundacions vinculades als partits polítics van a buscar diners a l'empresa privada perquè si no pengen de la mamella pública, que paguen tots els ciutadans amb els seus impostos".

Segons ha indicat, CiU es finança a través de les quotes dels militants, les subvencions públiques, les aportacions voluntàries de la gent i els convenis amb entitats privades.

Sobre els informes encarregats pel govern, ha dit: "Tots els departaments del govern han encarregat informes inútils que han malbaratat diners públics, i això hauria de comportar alguna dimissió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera