Política

Alfons López Tena adverteix: "Tots aquells que no shi 'hagin implicat activament, que no vinguin el 13-D a fer-se la foto"

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes i coordinador de les consultes independentistes a Osona explica que reben molt poc suport d'alguns partits polítics i d'altres, fins i tot, "fan servir mètodes d'intimidació"

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes i coordinador de les consultes independentistes a Osona, Alfons López Tena, ha advertit aquest matí que "tots aquells que no s'hi hagin implicat activament, que no s'apropi el dia 13 de desembre a fer-se la foto perquè el farem fora, si és necessari a patades".

I és que, segons ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, la consulta sobiranista que es farà a 130 municipis el mes que ve està rebent molt poc suport per part dels partits polítics. "Els partits polítics no hi destinen els esforços que destinarien a qualsevol altra elecció oficial. Alguns col·laboren una mica, però res més; i d'altres estan radicalment en contra i fan servir mètodes d'intimidació, com el PP i el PSC", ha argumentat.

A tall d'exemple, López Tena ha explicat que van muntar una paradeta informativa al mercat de Vic, i l'Ajuntament, que governa CiU, els hi va fer treure al·legant que havien d'haver demanat un permís amb 10 dies d'antelació. Un altre: "L'Ajuntament de Centelles es nega a facilitar-nos les dades del padró per evitar que es faci la consulta, i ja els hem advertit que no oferir unes dades públiques pot tenir conseqüències penals".

En aquest sentit, el coordinador de les consultes a Osona ha volgut recordar que no fan res que no estigui dins de l'estricta legalitat. "L'únic que fan és intentar que tinguem por, però com va dir un dirigent basc: Si Franco no pudo con nosotros, estos tampoco", afirma López.

"No defensem la independència. Defensem la democràcia. Defensem que la gent pugui votar amb llibertat sobre aquesta o sobre qualsevol altra qüestió", ha asseverat.

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes ha detallat que a Osona hi ha unes 150.000 persones, 111.768 de les quals tenen dret a vot, entre les quals 20.000 immigrants, als quals se'ls concedeix els mateixos drets. La pregunta serà la mateixa que la d'Arenys de Munt. "L'objectiu és superar una participació del 50%, que és el que estableix la Unió Europea per donar per vàlid un referèndum. Per donar per vàlid un sí, cal el 55% de participació", ha detallat.

Segons López Tena, a la comarca d'Osona estan treballant voluntàriament més de 1.700 persones per poder fer realitat les consultes sobiranistes del 13 de desembre. Tot el procés costarà entre 50.000 i 60.000 euros, que recapten com poden i, segons ha indicat, els sindicats UGT i CCOO estan cedint les seves seus per fer-ho possible.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ