Política

Ausàs és el 1r membre del govern que diu que votarà a les consultes sobiranistes

El conseller de Governació i Administracions Públiques revela, a més, que votarà que sí

El conseller de Governació i Administracions públiques, Jordi Ausàs, s'ha convertit en el primer membre del govern que diu que votarà a les consultes sobiranistes que se celebraran el proper 13 de desembre.

"Si se celebra un referèndum en el qual hi pugui participar, i tant que ho faré!!, ha reconegut Ausàs a El matí de Catalunya Ràdio.

Val a dir que el conseller de Governació sí que podrà fer-ho perquè la seva localitat natal, la Seu d'Urgell, és una de les que celebraran la consulta sobiranista el proper mes de desembre.

Però no només això. Ausàs també ha revela el seu sentit del vot: "Votaria que sí, encara que sigui un sí representatiu". I és que, en la seva opinió, "tot el que sigui incentivar la participació i l'opinió del poble és positiu".

Llei de vegueries en un mes

Per altra banda, el conseller ha anunciat que en el darrer consell de govern de l'any s'aprovarà la llei de vegueries que disposi d'un model teritorial propi per tal de portar-la al Parlament de Catalunya a començaments del 2010.

Ausàs també ha volgut deixar clar que el sistema electoral català és a hores d'ara el més proporcial territorialment que hi ha.

Amb tot, ha detallat que des del 2007 una comissió d'experts treballa en l'esborrany de la nova llei electoral que ja està sobre la taula, on només cal que s'hi asseguin tots els partits.

"És un document base fet per experts sobre el qual hi ha més d'un 80% d'acord de tots els partits, per tant, tenim a tocar" poder aprovar una nova llei electoral abans que finalitzi la legislatura, ha afirmat Ausàs.

Segons ha dit, però, el document de base dels experts no parla de llistes obertes. "Es tracta d'obrir molt les llistes i aproximar al màxim possible el ciutadà al seu representant" i s'ha de veure com. Aquest text en brut també fa referència a la possibilitat de crear urnes mòbils, el vot anticipat o la limitació de les despeses electorals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona