Política

CiU es queixa de TV3 a la junta electoral tot i que es mantenen els blocs electorals als informatius

La federació considera que un punt de l'acord de conciliació per suspendre la vaga incompleix els criteris fixats pel consell de govern de la CCMA per a la cobertura de la campanya. Es tracta de la clàusula que preveu la possibilitat de cobrir notícies polítiques "d'especial rellevància" fora dels blocs

El conflicte entre periodistes i partits polítics per la cobertura de la campanya es torna a agreujar. CiU ha presentat a la junta electoral de Barcelona un recurs contra el document de conciliació signat per la direcció de Televisió de Catalunya –encapçalada per Mònica Terribas–, i els comitès professional i d'empresa de TV3, segons el qual se suspenia la vaga prevista en algunes franges horàries estratègiques, com ara l'hora del tancament dels col·legis electorals.

El tracte consistia a desplaçar al final del Telenotícies el bloc d'informacions de campanya, cronometrades i regides per criteris no periodístics. A més, també es va pactar que els periodistes podrien explicar als espectadors com s'elabora la informació sobre l'activitat dels candidats a la resta d'Europa, on no s'utilitzen els blocs. El punt polèmic, però, és un altre, que introdueix el concepte de "criteris periodístics".

Segons aquest paràgraf, "d'acord amb els criteris periodístics, si durant els actes de campanya es produeixen notícies d'especial rellevància política, no relacionades amb la campanya, aquestes informacions es destacaran si ho creuen convenient fora del bloc, en el lloc que la jerarquia informativa consideri oportú".

L'acord es va signar aquest dilluns i tres dies després, aquest dijous, CiU ha presentat un recurs a la junta electoral advertint que han tingut coneixement "de forma oficiosa" de l'existència del document de conciliació. I adverteixen: "Es desprèn de forma clara que es vulneren els criteris de cobertura informativa de la campanya electoral (...) aprovats pel consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals el passat mes de febrer".

Amb aquests arguments, CiU demana a la junta que verifiqui "l'existència de l'esmentat document" i que "requereixi a la direcció de TVC el compliment estricte dels criteris de cobertura informativa aprovats".

En la seva resposta, la junta ha donat de termini fins a aquest divendres al migdia perquè TV3 presenti el document polèmic i les al·legacions que consideri oportunes a les peticions de CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona