Política

ERC escenifica la signatura de la pau interna

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha obtingut el suport del 80% dels consellers nacionals. Anuncia una nova etapa política en què es proposa que Catalunya sigui un estat emergent

La renúncia oficial de Carod-Rovira a disputar el lloc de cap de llista d'ERC a les eleccions al Parlament va ser l'escenificació pública de la voluntat de pau entre els dos sectors tradicionals d'ERC. Avui, al Consell Nacional, el president dels republicans ha complert amb la promesa de l'octubre passat d'obrir l'executiva a altres sensibilitats, amb la incorporació de persones afins al vicepresident del Govern.

El 80% de l'executiva, 201 dels 238 consellers nacionals, han donat suport a Puigcercós, i amb la incorporació dels carodistes Marina Llansana, Carles Mundó i Lluís Salvadó sembla que s'estableix la pau interna. Amb tot, el sector crític liderat per Uriel Bertran en queda fora.

"Em sento recolzat per la immensa majoria del partit per encapçalar una nova etapa que serà difícil. Us demano un esforç en els propers mesos i anys per iniciar una nova etapa en què ERC es plantejarà saltar la paret per situar Catalunya com un estat emergent" Puigcercós s'ha mostrat convençut que en la nova etapa política del país, ERC "aquesta vegada serà el motor de canvi".

Pel que fa al finançament, el president d'ERC ha advertit que ni la direcció republicana ni el Govern no es plantegen seguir negociant més enllà del 8 d'agost, i que aleshores, si no hi ha acord, "s'haurà de tancar la carpeta catalana". En qualsevol cas, Puigcercós ha deixat clar que "ERC lluitarà per la vessant més ambiciosa de l'Estatut", i s'ha compromès a no jugar frívolament amb les xifres, cosa que al seu entendre fa CiU, amb l'estratègia de "les excuses de mal pagador".

El líder d'ERC ha reconegut que l'objectiu que Catalunya estigui per sobre de la mitjana és cada vegada més difícil, però ha recordat que el Govern ja ha rebutjat ofertes de l'Estat que superaven de llarg els 225 milions d'euros que va aconeguir CiU amb el PP.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)