Política

Puigcercós ultima amb els carodistes la nova executiva

El president d'Esquerra intenta tancar per al consell nacional de demà una direcció amb Llansana de vicesecretària

Si no hi ha canvis d'última hora, ERC donarà llum verda demà a la nova executiva del partit, en què es concreten algunes incorporacions de l'entorn de Josep-Lluís Carod-Rovira, que fins ara hi tenia representants només pel fet que ocupen càrrecs institucionals. El president i el secretari general d'ERC es van comprometre fa un any a obrir la direcció, ara monocolor dels afins a Puigcercós, i està previst escenificar durant el consell nacional de demà el compliment del compromís, que té lloc pocs mesos després que Carod va anunciar que renunciava a repetir com a candidat. La incorporació carodista de més rang serà la de la diputada Marina Llansana, que ja havia estat portaveu del partit.

Els dirigents d'ERC continuaran avui mantenint converses per tancar l'executiva, però es dóna per fet que hi haurà temps per presentar la proposta a l'assemblea de demà. Si no hi ha canvis, Llansana ocuparà la vicesecretaria general de política sectorial en substitució d'Alba Castellví, que probablement continuarà a la direcció ocupant una secretaria. També plega el vicesecretari general de política institucional i moviments socials, Carmel Mòdol, que es va comprometre per un any després de l'últim congrés i que es dedicarà al territori de cara a les pròximes eleccions. A última hora d'ahir hi havia un parell de candidats a substituir-lo -els dos de la confiança de Puigcercós- i la decisió es prendrà avui. És un dels càrrecs més delicats, atès que és l'encarregat de coordinar les feines de partit i de govern. El vicesecretari de coordinació interna i acció electoral continuarà sent Eduard López. Entre les altres incorporacions de l'entorn de Carod hi podria haver el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. També és a la travessa la portaveu adjunta al Parlament, Patrícia Gomà, molt pròxima a la federació de Barcelona.

Els crítics han rebutjat incorporar-se a l'executiva si no hi ha canvis en l'estratègia. El consell nacional també proclamarà Puigcercós candidat a les pròximes eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.