Política

La Generalitat nega cap implicació de l'Incasol amb la trama Pretòria i reitera el compromís de col·laborar amb la justícia

El govern rebutja generalitzar la sospita de corrupció urbanística sobre els ajuntaments i invoca el respecte per l'autonomia local

El govern de la Generalitat ha insistit aquest dimarts a desvincular la gestió urbanística del govern català de la trama Pretòria que afecta els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Sant Andreu de Llavaneres. L'executiu català ha reiterat la seva disposició a col·laborar amb l'acció de la justícia i ha rebutjat qualsevol intent de generalitzar un sentiment de sospita sobre l'actuació dels ajuntaments.

Tant el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, en declaracions a mitjans de comunicació com el d'Educació, Ernest Maragall, després de la reunió del Consell de Govern de la Generalitat d'aquest dimarts, han assegurat que l'Institut Català del Sòl (Incasol) no té cap relació amb el cas de presumpta corrupció urbanística. Ernest Maragall ha remarcat que "no hi ha cap imputació ni acusació formulada" contra aquest organisme. Malgrat que el gerent de l'Incasòl, Emili Mas, apareix citat en la interlocutòria de Baltasar Garzón sobre l'operació Pretòria, el conseller ha manifestat "la convicció que en el que està en les nostres mans, la gestió és correcta i no hi ha cap element de dubte". Maragall ha assegurat també que "no hi ha cap dada que lligui l'Incasol, els fons europeus de cohesió social i l'Ajuntament de Santa Coloma" de Gramenet.

Ernest Maragall ha encetat la seva referència al cas de presumpta corrupció urbanística que es va destapar la setmana anterior manifestant "a títol personal" el "sentiment de malestar" i de sentir-se "dolgut" per la situació i amb "la sensació que caldria demanar excuses als ciutadans" a més de mostrar la disposició a "donar les explicacions oportunes i amb humilitat..." Després de recordar que el govern està ultimant la reforma de la llei de la sindicatura de comptes i els diversos mecanismes de control sobre la gestió pública, Maragall ha afirmat que "s'hauria de treure lliçó dels fets del Palau de la Música i hi ha mesures en marxa i se'n treurà pautes d'actuació". Entre elles, les mesures que estan estudiant els consellers d'Economia, Cultura i Justícia en matèria de subvencions públiques.

Maragall ha rebutjat, en canvi, que la Generalitat hagi d'intervenir en la gestió urbanística dels ajuntaments i ha recordat el respecte per l'autonomia local. El conseller ha insistit en l'actuació responsable de la majoria d'ajuntaments. En relació a l'Oficina Antifrau, de recent creació, Maragall ha recordat que està en període de constitució, i ha vinculat l'actuació d'aquest organ a la regulació que en fa la llei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El PSOE treu cinc punts d’avantatge al PP a l’últim baròmetre del CIS

Barcelona
Judicial

Un policia que acusa en el cas Tsunami està investigat per fustigar manifestants

barcelona
Estat espanyol

Sánchez donarà explicacions al Congrés sobre la seva dona el 22 de maig

Barcelona
Estat Francès

Nova Caledonia es revolta contra els canvis al cens electoral

Barcelona
política

Salvem Cal Macià exigeix començar a tramitar l’expropiació de l’immoble

ALCARRÀS
Guerra a Ucraïna

Un tren de mercaderies descarrila a Volgograd per un atac amb drons

Barcelona
guerra a Ucraïna

Blinken visita Ucraïna per sorpresa per mostrar el suport dels Estats Units

Barcelona
política

Els investigats de Tsunami acusen l’AN d’usar el terrorisme per impedir l’amnistia

barcelona
Birmània

Escac a la junta birmana

Tòquio