Política

El PSC creu que ICV va cometre un error oposant-se a la Constitució europea

La candidata a les europees admet que hi ha coincidències en objectius socials amb la llista ecosocialista

La cap de llista del PSC a les eleccions europees, Maria Badia, ha assegurat que ICV va cometre un "error" en rebutjar la Constitució Europea. Per això, considera que el seu partit es diferencia dels ecosocialistes perquè "quan prenem una decisió pensem primer en quina repercussió tindrà sobre les persones".

En el marc de la Festa de Maig, que organitza la secció local del PSC a Barcelona, Badia ha assenyalat també que la dreta no està proposant res per combatre de debò la crisi econòmica, i que només està suggerint aspectes com la mercantilització de l'educació, el transport i la sanitat.

L'eurodiputada ha reconegut que ICV té un "objectiu clar" i que de vegades és compartit amb els socialistes, en especial en temes relacionats amb aspectes socials. La gran diferència, segons Maria Badia, és que els socialistes saben que "per governar has de fixar uns objectius i fer de mica en mica", mentre que "a Iniciativa pequen que no en tenen prou". Un altre aspecte és que els socialistes prioritzen les repercussions que les decisions al Parlament Europeu poden tenir sobre les persones: "Si parlem de pesca no nomes pensem en el medi ambient" ha assenyalat "sinó també en les persones que es dediquen a aquest sector".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.