Política

Maria Badia diu que alguns partits veuen Europa com un fòrum on intentar "resoldre els problemes de Catalunya"

Política

La candidata del PSC a les eleccions europees, Maria Badia, creu que la Comissió Europea, com a govern d'Europa, ha de tenir una actitud "més valenta" davant dels Estats i no deixar-se arrossegar per aquests, després de criticar l'excés de pes que han tingut en les polítiques desenvolupades en els últims cinc anys.

En declaracions a Catalunya Ràdio Badia ha assegurat que "hem tingut un últim mandat massa governamental, amb un pes excessiu dels Estats", que ha tingut com a conseqüència polítiques "tenyides" dels interessos nacionals.

En la seva primera entrevista després de ser designada aquest dissabte cap de llista dels socialistes catalans per al Parlament Europeu, Badia ha defensat una Comissió Europea "que vagi menys a remolc dels Estats" i que, si és necessari, contradigui el Consell d'Europa, on hi estan tots representats.

Respecte a l'estratègia de la resta de partits polítics catalans amb vista als comicis europeus, la candidata socialista considera que algunes formacions, que no ha esmentat, veuen Europa només com un fòrum on intentar "resoldre els problemes de Catalunya".

Segons el seu parer, la feina en els organismes europeus ha d'anar guiada per l'interès de "buscar coincidències amb altres països" per anar avançant i "construir Europa". "Europa és un projecte de molta gent, comunitària i cal tenir al cap aquesta manera de treballar, amb molta diplomàcia", ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.