Política

ZP aprovarà la reforma laboral el 16 de juny "hi hagi o no acord" entre sindicats i patronal

L'Executiu espanyol "ja té perfilat" el contingut d'una reforma laboral que "afectarà aspectes essencials del mercat de treball"

El govern espanyol aprovarà la reforma laboral al consell de Ministres que se celebrarà el pròxim dimecres 16 de juny "hi hagi o no acord" entre els sindicats i la patronal. Així ho ha anunciat José Luis Rodríguez Zapatero, que ha apuntat que l'executiu "ja té perfilat" el contingut d'una reforma laboral que "afectarà aspectes essencials del mercat de treball".
 
El consell de Ministres del 16 de juny tindrà lloc en dimecres, i no en divendres com és habitual, pels compromisos europeus del president, que ha d'assistir al consell Europeu que se celebra el dijous a Brussel·les on s'acomiadarà de la presidència de torn de la UE. Zapatero, que arribarà a Brussel·les amb la reforma aprovada, no ha volgut avançar detalls de la proposta que ja té elaborada per donar encara marge a la negociació.

Si hi ha acord, el decret inclourà els termes del que hagin pactat els agents socials, si no, recollirà els de la proposta que l'executiu ja té elaborada i que presentarà aquesta tarda de dimecres a sindicats i patronal a la reunió programada per dos quarts de vuit del vespre.

En roda de premsa a La Moncloa amb el president de Pakistan, Yusaf Raza Gilani, Zapatero ha recordat que la reforma laboral "és necessària per ajudar i contribuir a crear ocupació, reduir l'atur, i fer que al mercat laboral hi hagi molt més treball indefinit que precari". A més, segons Zapatero, aquest és el "moment oportú" per fer la reforma perquè "les dades d'ocupació evolucionen favorablement".

Segons Zapatero, les dades d'atur que s'han donat a conèixer aquest dimecres són "molt bones" també des del punt de vista històric, perquè recullen que 76.000 ciutadans han sortit de l'atur i les afiliacions a la Seguretat Social s'han incrementat en 113.000 persones. "És una dada esperançadora, i una bona reforma laboral contribuirà a què l'esperança de la dada de maig es mantingui i aprofundeixi", ha dit.

Segons Zapatero, les dades de l'atur també posen de manifest que l'economia "vol créixer" i per aquest motiu ha demanat "confiança" tot i les "greus dificultats que existeixen als mercats financers i que veiem cada dia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.