Política

L'empresariat català pressiona ZP perquè faci la reforma laboral sense esperar el consens

El director general de l'Institut de la Joventut d'Espanya exigeix la reforma per pal·liar l'atur i permetre els joves entrar en el mercat laboral

El president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, ha instat avui el govern de Zapatero a no supeditar la reforma del mercat laboral a un consens entre els agents socials si aquest acord continua sense produir-se, encara que ha advocat per mantenir el diàleg social "abans i després" de la reforma. "Com a Cercle d'Economia hem dit des de fa molt de temps que el diàleg social ha de mantenir-se abans i després de qualsevol procés de reforma", ha assenyalat Alemany.

En declaracions als mitjans durant el fòrum Catalunya Món, Alemany ha afirmat que "a vegades [l'acord] és impossible", ha assenyalat el president del Cercle d'Economia, per afegir que, en aquest cas, és el govern espanyol qui ha de "decidir i governar".

La joventut fa pressió
Per la seva banda, el director general de l'Institut de la Joventut d'Espanya (Injuve), Gabriel Alconchel, ha assegurat que "el govern actuarà responsablement aprovant la reforma laboral pel bé de la joventut espanyola", perquè "ja ha passat el temps de la reflexió i és el moment de l'acció".

El director del Injuve ha destacat "la necessitat imperiosa d'engegar un pla d'ocupació juvenil" per pal·liar les elevades taxes d'atur i ha instat a sindicats i empresaris a "acordar la reforma laboral que ha presentat el govern espanyol".

En la seva intervenció, Alconchel ha considerat que la formació i la mobilitat són "el millor antídot" per vèncer l'atur i ha assenyalat les polítiques públiques de joventut com "un element imprescindible, especialment en temps de crisi, per garantir la cohesió social i la fortalesa del sistema democràtic".

Des del Congrés
El secretari general d'ERC i portaveu del seu partit al Congrés, Joan Ridao, ha demanat també al PSOE que, si abans del dia 16 no hi ha un acord amb els agents econòmics i socials, "decideixi" la reforma laboral, perquè no pot ser ajornada per més temps.

Després de reunir-se amb la patronal Cecot a Rubí, Ridao ha manifestat que la reforma laboral "és imprescindible" per propiciar un creixement de la productivitat i la creació de més llocs de treball.

Ridao ha recordat que la legislació laboral espanyola, que emana de l'Estatut dels Treballadors, "és en bona part una herència del franquisme, i això s'evidencia amb la seva excessiva rigidesa, que no ha estat solucionada a través de les successives reformes parcials introduïdes com pegats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.