Política

Maragall diu que el govern de Montilla “ja fa temps que ha renunciat a encarnar un projecte integral de país"

El conseller d'Educació ha explicat, en un article a la premsa, el fons de les seves paraules d'aquesta setmana quan va dir que Catalunya "està fatigada" del tripartit

Ernest Maragall s'ha explicat. El conseller d'Educació de la Generalitat ha posat de relleu, en un article a La Vanguardia, el contingut de les seves paraules d'aquesta setmana quan va dir que Catalunya està “fatigada” del tripartit.

Maragall afirma que no es retracta del què va dir i que ho tornaria a dir “amb les mateixes paraules” tot i tenint en compte “la distància del què va dir i el “judici d'intencions” que se n'ha fet.

Per una banda, el conseller ha dit que les seves paraules han tingut un efecte “positiu” ja que han posat en primer pla de l'actualitat el PSC i només el PSC. El segon efecte, indica, “no és tan positiu però difícilment discutible” i és "que el tripartit 2.1 ja no té vigència política més enllà del seu mandat actual”. És aquí on Maragall defensa la gestió del seu partit al capdavant del govern de coalició i defensa el president José Montilla com a líder indiscutible del projecte. Tot i això, diu, el govern de Montilla “ja fa temps que ha renunciat a encarnar un projecte integral de país amb pretensió de ser entès i acceptat com a tal”.

Maragall també ha defensat que el partit socialista català "és el partit millor situat per articular, sense dependència d'interessos gremials o corporatius , els acords i les polítiques que ens fan falta en l'àmbit econòmic i social".

També ha dit que "és evident" que el PSC és el partit de l'Estatut, perquè és la formació que l'ha promogut, l'ha aprovat  i ara és "l'únic gran partit" que el defensa "amb claredat".

Com ja s'havia pronunciat en altres ocasions, Maragall ha defensat que el PSC tingui grup propi al Congrés dels Diputats a Madrid "mantenint l'explícita voluntat de compartir amb lleialtat mútua, projectes, objectius i governació amb els companys socialistes de tot Espanya".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu