Política

Almenys 14 víctimes mortals per una onada d'incendis que assola el sud d'Austràlia

Les autoritats australianes han trobat 14 persones mortes al sud d'Austràlia per una onada d'incendis inèdita. La policia acaba d'informar de les víctimes mortals, i també avisa que s'han cremat desenes de cases.

Segons la policia, gran part d'aquestes víctimes han mort als cotxes mentre fugien dels focs. Els agents han recomanat a la població que es quedi a casa, ja que la carretera, diuen, és el pitjor lloc on poden ser.

Els bombers asseguren que caldran dies i dies per extingir les flames dels incendis que cremen a l'estat de Victòria, ja que les previsions indiquen que l'onada de calor històrica que es viu a Austràlia encara no remetrà.

Aquest dissabte i diumenge els termòmetres encara marcaran més de 40 graus als estats d'Austràlia del Sud, Victòria, Nova Gal·les del Sud i el Territori de la Capital, on les temperatures podrien arribar als 46 graus.

12 dies seguits
En alguns llocs com ara Victòria la situació és especialment preocupant, ja que fa més de 12 dies seguits que les temperatures no baixen dels 40 graus.

A Melbourne es va arribar a temperatures rècord de 46 graus, que no s'havien registrat mai des del 1855. A la capital, la setmana passada el dipòsit de cadàvers va rebre uns 50 cossos al dia relacionats amb morts per l'onada de calor.

Els darrers incendis tràgics a Austràlia van ser el 1983, quan 75 persones van morir per les flames. Aquests incendis mortals se sumen a la tragèdia que està suposant per al país l'onada de calor, que ja fa dies que dura i que ha deixat centenars de morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona