Política

El foc a Austràlia ja ha provocat la mort d'almensy 96 persones

Canberra

La policia australiana ha informat que ja són 96 les víctimes mortals al país pels forts incendis. I tot  i això no es descarta que el nombre de morts augmenti, perquè encara hi ha molts fronts oberts i les flames són molt virulentes. La xifra ja és la pitjor des dels incendis del conegut com "dimecres de cendra" austràlia, en què van morir 75 persones, el 1983.

El foc ha arrasat fins ara més de 100.000 hectàrees. A més, es calcula que més de 640 habitatges han quedat devastats i que hi ha més de 14.000 cases sense subministrament elèctric.

A Victòria encara cremen vuit fronts. A Horsham, un foc que crema una àrea de 1.800 hectàrees ha destruït tres cases i el club de golf. A Nova Gal·les del Sud, els bombers lluiten per extingir 40 focs arreu de l'estat, i també hi ha altres zones d'Austràlia afectades.

Els bombers asseguren que caldran dies i dies per extingir les flames dels incendis que cremen a l'estat de Victòria, ja que les previsions indiquen que l'onada de calor històrica que es viu a Austràlia encara no remetrà. L'alerta es mantindrà tota la setmana i els més de 3.000 bombers seguiran treballant al màxim per apagar els focs.

Continua l'onada de calor
Aquest cap de setmana els termòmetres marquen més de 40 graus als estats d'Austràlia del Sud, Victòria, Nova Gal·les del Sud i el Territori de la Capital.

En alguns llocs com ara Victòria la situació és especialment preocupant, ja que fa més de 12 dies seguits que les temperatures no baixen dels 40 graus.

A Melbourne s'ha arribat a temperatures rècord de 46 graus, que no s'havien registrat mai des del 1855. A la capital, Canberra, la setmana passada el dipòsit de cadàvers va rebre uns 50 cossos al dia relacionats amb morts per l'onada de calor.

Els incendis estan estretament relacionats amb les altes temperatures i a més se sumen a la tragèdia que està suposant per al país l'onada de calor, que ja fa dies que dura i que ha deixat centenars de morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.