Política

El partit Convergència Democràtica de la Franja neix per defensar el català a la zona

El secretari general de CDC, Felip Puig, ha expressat avui el seu desig que el partit germà creat a la Franja de Ponent (Osca), Convergència Democràtica de la Franja (CDF) pugui ser un "instrument" molt útil per "defensar la llengua catalana en aquest territori".

Puig, que ha participat en un acte conjunt entre CDC i CDF celebrat a Fraga (Osca), ha ofert la col·laboració del seu partit sense cap voluntat d'"intervencionismes".

Aquest dirigent de CDC ha dit sentir-se "satisfet" per l'acord signat amb CDF i pel fet que "el nostre model de fer política és bo, perquè passa per la defensa sana del patriotisme i el progressisme que es practica i no només es predica".

CDC i CDC, ha explicat, "compartim els objectius fundacionals" i "ens uneix les nostres arrels en el territori, la defensa de la personalitat del nostre poble, el model de polítiques econòmiques, socials, d'infraestructura i d'identitat".

"Una tercera via -ha afirmat Felip Puig- és possible, és bona per a Catalunya i és bona per a la Franja, i també serà bona per a la gent que no troba respostes ni en el PP ni en el PSOE".

"Per a nosaltres -ha afegit- és molt important que trobeu en la gent de CDC un referent que us ajudarà des de l'absolut respecte per la vostra independència política".

Segons el secretari general adjunt de CDC, un dels primers àmbits de col·laboració podria ser la participació conjunta en les pròximes eleccions europees.

En el mateix acte, el secretari general de CDF, Paco Tejero, ha reivindicat la identitat de la Franja, i sobre els objectius prioritaris del seu partit ha esmentat, que posarà l'accent en "els problemes que tenim amb la llengua catalana, amb els projectes empresarials, amb la xarxa sanitària, amb el transport públic, les telecomunicacions o, fins i tot, la recepció de TV3".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
REGNE UNIT

A la recerca de l’estabilitat britànica

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos eximits pel TC de la pena pels ERO

barcelona