Política

Travesses socialistes

El PSC espera que dimecres arribi la renúncia de Muñoz a l'ajuntament colomenc per obrir el meló de la successió a l'alcaldia . Parlón pren força com a relleu tot i que no es descarta que el substitut acabi sent Fogué, Mas o Moreno

El ball de noms sobre possibles substituts de Bartomeu Muñoz al capdavant de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet segueix aquests dies a les files socialistes.

El líder del PSC, José Montilla, va explicar ahir a l'executiva que fins que la renúncia formal de Muñoz no arribi al registre de l'Ajuntament no s'obrirà aquest tema formalment.

L'advocat de l'exalcalde, Fermín Morales, preveu que el document arribarà dimecres al consistori. L'espera es deu al fet que s'ha hagut de demanar un permís al director de la presó de Soto del Real per a la firma dels documents.

El grup municipal haurà de fer llavors una proposta de relleu, però serà Montilla, juntament amb el secretari d'organització, José Zaragoza, i el responsable de política municipal, Jordi Hereu, qui prendrà la decisió final.

El debat intern radica a hores d'ara en l'estratègia. És a dir, si és millor fer una aposta de futur amb una cara jove que trenqui amb la generació de Muñoz i pugui ser el cartell electoral per als pròxims comicis o bé buscar algú més abocat a la gestió.

En aquest darrer grup s'havia apuntat al president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, però els darrers dies el seu nom ha perdut pes. També hi ha qui optava per algú de transició fins als pròxims comicis. En aquesta casella hi hauria l'alcalde accidental, Joan Carles Mas, amb un perfil més tècnic.

Qui està prenent força com a possible alcaldessa és Núria Parlón, que està a l'executiva del partit com a responsable de solidaritat i cooperació.

Parlón va anar de tres a la llista que encapçalava Maria Badia per a les eleccions europees, tot i que no va sortir escollida, i entraria en l'esquema de jove promesa.

Hi ha qui ha apuntat també el nom de Raül Moreno, antic responsable de les joventuts del PSC que és viceprimer secretari del Barcelonès Nord, tot i que Parlón guanya pes a les travesses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.