Política

Pascual Vela segueix sent director de serveis a Santa Coloma

L'Ajuntament entén que el jutge no ha fixat cap mesura cautelar que li impedeixi anar a treballar

Pascual Vela, en llibertat provisional des de divendres a la nit pel cas Pretòria, segueix sent director gerent dels serveis municipals de Santa Coloma de Gramenet. Segons el director de serveis de l'alcaldia, Albert Galea, la interlocutòria del jutge Baltasar Garzón no demana cap mesura cautelar al respecte, i per tant Vela no només "te dret a venir a treballar sinó que a més ha de venir a treballar".

Des de l'equip de govern no han aclarit si Vela ha anat a treballar aquest dilluns, però l'ACN ha pogut saber que ha estat vist per les dependències de l'Ajuntament. El primer tinent d'alcalde i persona que actualment exerceix les funcions d'alcalde, Joan Carles Mas, ha explicat que Vela "pot desplaçar-se allà on vulgui".

Albert Galea ha indicat que Pascual Vela és un càrrec "d'alta direcció" i no de confiança i que, segons la interlocutòria judicial pot mantenir la seva feina, ja que no s'hi diu el contrari. Tot i així, ha explicat que els serveis jurídics de l'Ajuntament estan estudiant la situació per poder prendre mesures.

Paral·lelament al procés judicial, l'Ajuntament podria obrir-ne un d'administratiu per suspendre'l de sou i feina cautelarment o bé que canviar-lo de destinació per evitar que pugui reincidir. Aquest tipus de mesura és habitual, per exemple, en els casos d'agents de policia denunciats per ciutadans.

Pascual Vela va declarar aquest divendres davant el jutge Baltasar Garzón. Està en llibertat provisional després de pagar una fiança de 25.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.