Política

El Quartet per al Pròxim Orient exigeix a Israel que aturi la construcció de més assentaments

Els negociadors per a l'estabilitat a la zona també han demanat als palestins evitar accions violentes contra l'Estat jueu

El Quartet per al Pròxim Orient (Estats Units, Rússia, l'ONU i la Unió Europea) ha demanat aquest divendres, en una reunió a Moscou, la congelació dels 1.600 habitatges que el govern israelià va anunciar que construirà a Jerusalem est.

La petició va més enllà i demana el "desmantellament de tots els assentaments construïts des del 2001 i aturar la demolició d'edificis i el desallotjament d'habitants a Jerusalem est", segons assenyala la declaració adoptada pel Quartet.

A més, els mediadors han reclamat a les autoritats palestines que aturin les accions violentes contra Israel, perquè dificulten l'inici de les negociacions indirectes entre les dues parts.

A la reunió hi han intervingut el ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov; la secretaria d'Estat nord-americana, Hillary Clinton; l'alta representant de Política Exterior de la UE, Catherine Ashton; el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon; i el representant especial de la comissió negociadora, Tony Blair.

Aquesta setmana Hillary Clinton va criticar amb duresa l'expansió dels assentaments israelians al sector àrab de Jerusalem i ho va comunicar al primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu.

Aquest divendres a la matinada, dos civils han estat ferits a la Franja de Gaza després d'un atac de l'aviació de l'exèrcit israelià. El bombardeig va ser en resposta a la mort d'un treballador tailandès a Israel a causa d'un coet llançat per milicians al nord de la franja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.