Política

Els Obama ja són a Washington

Món

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha arribat a la capital nord-americana on l'esperaven la seva dona i les seves dues filles i on tindrà una intensa agenda abans de la seva investidura el dia 20 de gener.

Els Obama residiran temporalment a l'històric Hotel Hay-Adams ja que la residència de l'encara actual president George W. Bush té totes les estances ocupades. La família presidencial estarà fins al 15 de gener en aquest hotel, tarifes del qual oscil·len entre els 395 i els 6.000 dòlars per nit i que es troba a escassos metres de la Casa Blanca.

Malia i Sasha Obama comenceran aquest dilluns l'escola, la Sidwell Friends, una institució privada que costa 30.000 dòlars l'any i on també va estudiar al seu dia Chelsea Clinton, la filla de Bill i Hillary Clinton.

També dilluns Obama té previst reunir-se amb els líders de la majoria demòcrata al Congrés per perfilar els detalls d'un pla d'estímul econòmic amb el que aspira a crear tres milions de llocs de treball en els propers anys. Per això, també es reunirà en els propers dies amb els legisladors republicans, que s'han mostrat contraris a donar llum verda a l'anunciat paquet econòmic.

Dimecres, Obama esmorzarà amb l'actual inquilí de la Casa Blanca i els expresidents Bill Clinton, Jimmy Carter i George H. W. Bush, pare de l'actual president.

L'arribada d'Obama a la capital es produeix poques hores després que el governador de Nou Mèxic, Bill Richardson hagi renunciat a la seva designació com a secretari de Comerç arran d'una investigació judicial que podria esquitxar-lo. Un jurat investiga com una companyia de Califòrnia que va fer donacions polítiques a Richardson va aconseguir un lucratiu contracte amb el govern de Nou Mèxic.

Richardson, de 61 anys, va ser ambaixador a les Nacions Unides i secretari d'Energia durant la presidència de Bill Clinton. També va servir com a legislador a la cambra de representants entre 1983 i 1997.

La sortida d'escena de Richardson suposa la primera baixa en l'equip d'Obama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.