Política

Interior no confirma la detenció de tres persones més sospitoses de pertànyer a ETA a Montpeller

L'agència France Press havia anunciat l'arrest de tres persones. D'altra banda, la policia francesa ha trobat un tercer zulo de la banda terrorista a Bordeus

El ministeri d'Interior no ha confirmat la detenció de tres presumptes membres d'ETA a la regió de Montpeller, tal i com havia publicat l'agència France Press basant-se en les informacions de fonts properes a la investigació. 

D'altra banda, avui mateix s'han localitzat dos zulos de la banda terrorista. El primer d'ells ha estat descobert al poble de Camplong, a la regió del Rosselló, i s'ha trobat molt material explosiu en cinc bidons amb una capacitat de fins a 200 quilos cadascun, components electrònics, dues pistoles, dues caixes de cartutxos, un silenciador, 83 detonadors, 450 metres de cordó detonants, 10 quilos de nitrat amònic, nitrat de sodi, alcohol i acetona.

El segon ha estat localitzat a la zona de Bordeus, al sud-oest del país, encara que aquest amagatall "no és significatiu", segons les forces de seguretat, perquè no s'ha trobat armament. La Policia rastreja els ordinadors confiscats als etarres per saber on amaguen armament i explosius.

Ahir dimecres, poc després de les detencions, les forces de seguretat van trobar el primer zulo, amb 100 quilos de nitrat amònic i 12 litres de nitrometà en Ferrieres, als Pirineus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.