Política

Sánchez-Camacho admet que el PP no havia tingut "fins ara un compromís real amb Catalunya"

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha manifestat aquest divendres que el PP "no havia aconseguit fins ara un compromís real amb Catalunya" i ha negat que això es degués al radicalisme de l'anterior direcció del partit.

La líder del PPC ha recordat que li va traslladar al president del PP, Mariano Rajoy, "que la victòria a Espanya passava per Catalunya i que Catalunya és fonamental i decisiva al PP".

Sánchez-Camacho ha manifestat que relació entre el PP estatal i el PPC "ha evolucionat molt satisfactòriament". "Ara s'havia de tenir el compromís real amb Catalunya, que crec que fins ara no s'havia aconseguit", ha assegurat. Sánchez-Camacho ha declarat que "s'està demostrant al llarg de tot l'any amb totes les visites i actuacions dels líders nacionals del partit i ha recordat que la darrera reunió de tots els presidents provincials de tot Espanya per preparar les eleccions europees es va fer a Catalunya".

Preguntada perquè no es va poder portar a terme aquest compromís dos anys enrere, ha declarat que després del Congrés de València "es vas encetar una nova etapa del PP, que ve fixada per uns nous equips de direcció, per una nova secretària general, per una nova portaveu i per un equip 'de dreta, centre-dreta liberal i moderat".

Així mateix, ha volgut deixar clar que les seves paraules no signifiquen que "l'anterior direcció del partit fos més radical". De fet, ha apuntat que "va ser una legislatura més complicada", però ha indicat que el PP va fer "el que tocava". "Sempre hem fet allò què tocava i allò què s'havia de fer", ha reiterat.

Nega que el recurs contra l'Estatut els afecti

Per altra banda, ha assenyalat que el PP va presentar un recurs d'inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional sobre l'Estatut perquè creu que aquest text "té aspectes inconstitucionals i l'estat de dret ho permet".

"Almenys hem tingut la valentia i el coratge per dir el què pensàvem i sorprèn que el Partit Socialista ens critiqués i ara es reconegui que la bilateralitat és inconstitucional", ha dit.

Sánchez-Camacho ha rebutjat que els afecti electoralment el fet que no hagi dictat encara una sentència. "Els catalans valoren la nostra coherència", ha remarcat.

"Tots els catalans volen un Estatut constitucional i no ens ha de fer por la seva resposta", ha afegit. La presidenta dels populars catalans ha destacat que creu encara amb la independència judicial i que li sorprèn que hi hagi "posicionaments com les del ministre de Justícia que diu com serà una sentència".

Sobre la negociació del model de finançament, ha afirmat que Catalunya ha tingut el millor sistema "gràcies a un acord del PP i CiU, que segons valoració de l'expresident Jordi Pujol era el millor acord de finançament". En aquest context, ha apuntat que no es va fer "en el marc de l'Estatut, sinó fora"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.