Política

El tripartit i CiU pacten un front comú contra la proposta de Solbes

"Si és per plantar cara al ministeri i defensar el compliment de l'Estatut, el govern de la Generalitat té el nostre suport". Aquest és l'anunci que ha fet el diputat de CiU Francesc Homs a la sortida de la reunió d'una representació del seu grup parlamentari amb els representants del tripartit.

Amb aquestes paraules, Homs ha confirmat el que ja es preveia: que el conseller d'Economia i Finances, el socialista Antoni Castells, podrà anar aquest dimarts al consell de política fiscal convocat pel govern estatal amb el suport del principal partit de l'oposició. "El que nosaltres expressarem demà, no serà només l'opinió del govern de la Generalitat, sinó que serà la veu del conjunt del país", ha dit Castells. Aquest rebuig a la proposta de finançament de Pedro Solbes serà un missatge pactat pel PSC, ICV, CiU –els tres partits que  van votar a favor de la versió de l'Estatut aprovada a Madrid– i ERC, que malgrat que es va distanciar del redactat final reclama, com a solució de mínims, que s'apliqui el model de finançament que preveu el text.

Segons Castells, en la trobada que reunirà els consellers d'Economia de totes les comunitats autònomes –excepte Navarra i el País Basc, que tenen el seu propi sistema fiscal–, el govern català tornarà a expressar les crítiques que ja va fer públiques a la proposta de Solbes. "La rebutgem perquè és inconcreta i, a més, el que es deixa veure no va en la bona direcció, per tant caldrà que hi facin moltes correccions i molt importants", ha sentenciat el conseller. Tanmateix, de moment el govern català no aportarà cap proposta alternativa de model de finançament. "La iniciativa legislativa en aquest terreny correspon al govern estatal", ha recordat.

Dilluns que ve hi haurà una altra reunió per abordar el futur finançament, però en aquest cas serà a Barcelona i només entre els representants de l'Estat i els de la Generalitat, en la comissió mixta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La justícia anul·la l’expulsió de Ciotti i el manté com a líder dels conservadors

barcelona
Cimera del Grup dels Set

El G7 exigeix a la Xina i l’Iran que no donin suport a Rússia contra Ucraïna

Barcelona
guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona
Estats units

Un submarí dels EUA navega per Cuba coincidint amb la visita de la flotilla russa

barcelona