Política

Castells qualifica de ''decepcionant, insuficient i preocupant'' el model presentat per Solbes

CATALUNYA

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha qualificat com a ''decepcionant, insuficient i preocupant'' el model de finançament presentat aquest dijous pel ministre d'Economia, Pedro Solbes, a Madrid.

Castells ha dit que no li ha agafat ''massa per sorpresa'' el que ha dit Solbes, perquè durant la setmana han tingut contactes, però això no vol dir que ''sigui positiu'' el que s'ha presentat. A més, considera que, tal com ha reconegut el mateix ministre, el que s'ha exposat 'és ''molt genèric'', cosa que Castells considera en si mateix ''preocupant'', perquè ja hi hauria d'haver ''més concrecions''. Aquest model ''és difícilment acceptable'' pel govern català.

Segons Castells i fent servir la comparació que ha fet Solbes, amb les ''muses'' que s'han presentat aquest dijous ''mala peça de teatre podrà sortir d'aquesta inspiració''. El conseller ha explicat que darrerament, quan se li ha preguntat si era optimista, ha estat ''caute'', de manera que això no l'ha ''agafat massa per sorpresa''.
Castells ha recordat que encara no té cap paper sobre el que ha dit Solbes, i per això ha advertit que no entraria en temes concrets, com ara el dels augments de població com a barem en el model de finançament.

El conseller ha afirmat que el govern català no acceptarà un ''mal acord, ni un acord que no respongui fidelment el que diu l'Estatut d'Autonomia de Catalunya'' i ha recordat que li agradaria que ''no sols fos el govern qui no ho acceptés, sinó tot el país''.

Castells ha reiterat l'oferta a CiU per anar junts en el model de finançament i ha desitjat que es puguin reunir els membres del Govern que formen part de la Comissió Mixta amb la delegació de CiU dimarts per poder acordar una ''posició compartida i de país''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jordi Pibernat
Alcalde d’Anglès (Junts)

“La variant tindrà un impacte qualitatiu directe per als veïns”

Anglès

Homosexualitat com a negoci

política

Polèmic pas per a la derogació de la Llei de Memòria Democràtica balear

barcelona
corea del nord

Putin avala un tractat d’associació estratègica amb Corea del Nord

barcelona
política

Diana Riba presidirà també el grup d’Aliança Lliure al Parlament Europeu

barcelona
israel

Legisladors ultres israelians creen una assemblea per reocupar Gaza

barcelona

La Mostra del Vi de l’Empordà del 27 al 30 de juny a Figueres

FIGUERES
OTAN

Stoltenberg fa costat a l’holandès Rutte com a nou cap de l’OTAN

barcelona
llengua

La presidència hongaresa refreda les expectatives per l’oficialitat del català a l’UE

barcelona