Política

Montilla afirma que l'anunci d'Ibarretxe i la crema de fotos del rei només ajuden el PP 'a atacar Catalunya'

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha condemnat aquest dissabte al matí, durant la seva intervenció en el consell nacional del partit, la crema de les fotografies del rei que s'han produït en diverses ocasions en les últimes dues setmanes a Catalunya.
"La majoria dels catalans se senten molt lluny d'aquestes actituds i no es reconeixen de cap de les maneres", ha dit Montilla. "Aquestes actituds ens fan molt mal perquè són utilitzades pels enemics de Catalunya per atacar Catalunya", ha afegit, en referència al PP, i ha assegurat que Catalunya sempre "ha reconegut la figura del rei en la democràcia".

Montilla també ha dit que la iniciativa d'Ibarretxe de fer una consulta popular el 25 d'octubre de l'any que ve tampoc "no ajuda". "Tota defensa de l'autogovern i de la identitat és legítima si es fa dins l'estat de dret", ha dit, "sinó es perd legitimitat, l'autoritat moral, i l'únic que es fa és debilitar la convivència".

Resposta d'Artur Mas
El president de CiU, Artur Mas, s'ha adreçat al president de la Generalitat, José Montilla, per preguntar-li si no beneficia el PP el fet que el PSC governi a Catalunya amb una Esquerra que també fa plantejaments sobiranistes com la proposta feta per Carod sobre un possible referèndum per l'autodeterminació pel 2014.

Mas ha llençat aquesta qüestió durant la visita que ha fet a la 53a edició de la Fira de Sant Miquel de Lleida en resposta a les paraules del president Montilla, on assegurava que la proposta del lehendakari Ibarretxe només serveix per "donar armes i municions" al PP. Per Mas, "Montilla critica el que fan els bascos però no fa el mateix amb el que fa aquí".

Pel líder nacionalista, Catalunya i el País Basc tenen moltes coses en comú i objectius comuns com pot ser l'aspiració d'un estat plurinacional però, per Mas, els camins que han de seguir han de ser diferents i no s'ha de seguir cap mimetisme entre Catalunya i el País Basc. El camí que segueix Catalunya, però, segons Mas, "està torçat" ja que el PSC "no té un projecte de país".

Mas també ha fet esment a la proposta llençada pel lehendakari Ibarretxe de convocar una consulta popular el 2008 i ha assegurat que, una proposta així "no ha de sorprendre ningú i s'ha de respectar que el País Basc parli". Així, ha destacat la coherència d'Ibarretxe i li ha mostrat respecte però el líder convergent ha afegit que "mentre es faci pacíficament, s'ha de respectar tot".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona