Política

Rivera arrasa en el congrés però Ciutadans es fractura

La candidatura continuista del president fa el ple a la nova executiva, malgrat el sistema de llistes obertes

De derrota en derrota fins a la victòria final. Així es podria resumir des de les posicions oficialistes el segon congrés de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, que ahir va culminar a l’Hospitalet de Llobregat dos dies d’encès debat i caòtica organització amb el triomf sense pal·liatius de la candidatura continuista d’Albert Rivera.

Després de veure tombat dissabte l’informe de gestió i l’informe del consell general, Rivera va aconseguir ahir fer un ple absolut i va col·locar els vint noms de la seva candidatura Unidos por un proyecto en la nova direcció que ara haurà de treballar en l’acostament que, això sí, tots els sectors del partit consideren que cal fer amb el projecte de nou partit espanyolista que impulsen a tot l’Estat Fernando Savater i Rosa Díez.

Malgrat que els resultats en l’elecció de la nova executiva van ser força ajustats –Rivera es va imposar en la presidència a Luis Bouza-Brey per 54,5% a 40%, 224 a 161 vots–, les tres candidatures que es presentaven a tots o a una part dels càrrecs no van situar ni un sol nom entre els elegits. Els rumors més optimistes havien donat un resultat de divuit a dos, fet que finalment no es va produir, si bé el càrrec de secretari general, entre el riverista Manuel García Bofill i el bouzista Clemente Polo es va decidir per 23 vots.

La segona jornada del congrés de Ciutadans havia començat agitada, després d’un primer dia en el qual es va aprovar, passada la mitjanit, el nou ideari redactat per Francesc de Carreras. L’assemblea va aconseguir tombar a primera hora d’ahir la decisió de la comissió d’estatuts d’elegir l’executiva a través de llistes tancades. “Llistes obertes, llistes obertes!”, cridava una militant pels passadissos de l’Hotel Hesperia Tower.

Esmena a llistes obertes
Aquesta porta oberta a facilitar una executiva que recollís totes les sensibilitats es va aigualir poc després, quan es va aprovar una esmena que permetia votar el 100 per cent d’una candidatura en lloc dels dos terços que plantejava el sector de Bouza-Brey i que garantia una certa presència de tots els sectors.

Un cop coneguts els resultats, i quan encara ja de nit faltava l’elecció del nou consell general i de la comissió de garanties, Rivera va comparèixer amb alguns membres del seu nou equip per assegurar que el partit “surt reforçat” i va prometre uns òrgans “més col·legiats” en lloc de la “confusió d’abans”. Per la seva banda, Bouza-Brey negava en públic el que alguns membres del seu equip no amagaven. “Marxem però hem d’estudiar com fer-ho”, apuntava un membre de la llista alternativa. Un altre assegurava que una vintena llarga de militants ja havia plegat pel nou ideari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona