Política

Liberals i esquerrans de Ciutadans impulsen una candidatura crítica amb Rivera

Els impulsors ja van llançar un primer manifest per la "regeneració democràtica" en el partit el 7 de juny passat

Representants dels sectors liberal i esquerrà de Ciutadans (C's) presentaran una candidatura conjunta al congrés del partit que se celebrarà el cap de setmana vinent a l'Hospitalet de Llobregat, amb l'objectiu d'aconseguir els llocs de la direcció, treure Albert Rivera de la presidència i caminar cap a la fusió amb el col·lectiu Basta Ya.

Luis Bouza-Brey, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, encapçalarà aquesta llista alternativa com a candidat a la presidència de C's, segons han explicat diverses fonts de la candidatura.

Aquesta aliança entre liberals i sectors d'esquerres intentarà desbancar Albert Rivera, que demà farà oficial la seva llista, amb la qual es proposa renovar el seu mandat de president del partit i envoltar-se d'estrets col·laboradors en la direcció, com serien Manuel García Bofill en la secretaria general i Albert Roig en la secretaria d'organització, han indicat fonts de C's.

La llista del sector crític, que el 7 de juny passat ja va llançar un primer manifest per la "regeneració democràtica" en el partit, pretén ser "transversal" ideològicament, i es defineix entre el "liberalisme progressista" i el centre-esquerra.

Noms de la candidatura
Entre els impulsors de la candidatura crítica hi ha membres de l'actual executiva de C's, com José March o Sandalio del Río, i la presidenta de l'associació Ciutadans de Catalunya, Teresa Giménez Barbat, una de les intel·lectuals que va promoure, juntament amb Albert Boadella i Arcadi Espada, entre altres, la fundació del partit.

A més dels sectors més identificats amb l'ala liberal de C's, també donen suport a la candidatura integrants de la corrent d'esquerres, com Inés Villanueva, Rosa Madrid, Celia Olmo o Vicente Serrano, que havien estat pròxims ideològicament a l'encara secretari general del partit, Antonio Robles.

Entre els "objectius estratègics" elaborats per la candidatura alternativa, destaca el compromís de crear una direcció col·legiada "menys presidencialista", impulsar una "reforma constitucional" que permeti a l'Estat "recuperar" competències cedides a les comunitats autònomes, així com concentrar-se a crear un "partit d'àmbit estatal mitjançant la convergència" amb el projecte polític que impulsen Fernando Savater i Rosa Díez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.