Política

Cap de setmana de Congressos regionals d'ERC

Els militants d'ERC de la Catalunya Central trien avui la nova executiva regional del partit. Tindran dues paperetes, la de la llista oficialista de Jordi Serra, que compta amb el suport del president d'ERC, Joan Puigcercós, i també del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la de Reagrupament Independentista, liderada per Marc Ges.
 

En el feu tradicional del conseller Josep Huguet, els percentatges de vot obtinguts al Congrés Nacional del 7 de juny passat donarien una clara victòria a la llista oficial, ja que al 46,81% obtingut per Puigcercós s'hi suma el 13,63% dels afins a Carod. Així, RI es presenta a la votació amb un suport del 39,56%. Això sí, cal tenir en compte que la dinàmica de vot d'un Congrés Nacional no necessàriament coincideix amb un de regional.
 

Al Penedès, malgrat la fusió de Reagrupament.cat i Esquerra Independentista, la dinàmica canvia. No hi ha enfrontament crítics-oficials de manera clara. Així, els militants partidaris d'Uriel Bertran s'han sumat a la candidatura oficialista, que també compta amb el suport dels afins a Carod, mentre que el Reagrupament.cat de Joan Carretero presenta una llista en solitari. S'enfronten Ivan Faccia i Carles Rion respectivament.
 

Aquest cap de setmana també es trien les executives de les Illes Balears i el País Valencià, on el sector del president d'ERC té la victòria assegurada perquè no es presenten candidatures alternatives.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.