Política

diada nacional

La marxa de torxes escalfa avui la Diada al Penedès

Els organitzadors de la marxa de Vilafranca esperen superar els 2.000 manifestants de l'any passat i Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes també s'afegeixen a la mobilització

Per vuitè any consecutiu, Vilafranca del Penedès viurà aquesta mitjanit la Marxa de Torxes per la Independència, que des de l'any passat s'organitza també de manera simultània en diferents municipis catalans. Enguany, Vilanova i la Geltrú s'ha afegit a la convocatòria de la coordinadora nacional a través de la nova entitat VNG per la Independència.

Els organitzadors de la marxa de Vilafranca esperen superar avui les 2.000 persones que l'any passat es van afegir a una mobilització que vol fer palesa la necessitat que els partits polítics es comprometin a la constitució d'un estat català independent. Els organitzadors reclamen la “dignitat nacional” i que tots els partits es presentin als comicis amb una proposta clara i inequívoca per avançar cap a la independència i la unitat dels Països Catalans.

Amb la crida feta a la ciutadania perquè surti al carrer amb senyeres i estelades, i pengi banderes als balcons, la marxa de Vilafranca sortirà a dos quarts d'11 de la plaça de la Vila, acompanyada dels diables, les bruixes i els Sorollosos del Riberal i es clourà amb la projecció del vídeo De la resistència a les consultes i la lectura del manifest, a càrrec de l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho.

A Vilanova i la Geltrú, la marxa està convocada per primer cop per l'entitat VNG per la Independència i té confirmada ja l'assistència de diferents formacions polítiques: CDC, CUP, ERC, Reagrupament, Solidaritat Catalana, la Intersindical i les entitats culturals Ateneu Vilanoví, Desperta! i Endimari. Aquesta marxa s'havia organitzat anteriorment des de l'Assemblea de Joves, però no havia aconseguit gaire seguiment i no havia tingut el suport de les formacions polítiques sobiranistes, com sembla que passarà aquest vespre. La marxa de torxes sortirà a dos quarts de nou del vespre de la plaça de les Neus i el recorregut finalitzarà a la plaça de l'Assumpció amb un sopar popular.

La tercera marxa de torxes que es farà a les comarques del Penedès serà la de Sant Pere de Ribes, organitzada des del GER, que s'afegeix a la convocatòria nacional a partir de les nou del vespre a la plaça de la Vila del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.