Política

Duran defensa que el vot de l'immigrant arribi amb la nacionalitat

Eleccions 9 de Març

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, ha opinat avui que el dret a vot dels immigrants ha d'arribar amb la nacionalitat, o abans si hi ha un acord de reciprocitat amb el seu país d'origen.
En declaracions a COM Ràdio, Duran ha opinat que els immigrants han de tenir dret a votar "quan tinguin la nacionalitat, com qualsevol altra persona", tret que el país d'origen també reconegui aquest dret a un espanyol que se'n va a viure allà.

"No tinc per què entendre que a un marroquí li hàgim de donar el dret de vot en les municipals i si jo visc a Casablanca a mi no em deixin votar en les municipals si no tinc la nacionalitat", ha argumentat.

Duran ha explicat que la immigració zero no és possible ni desitjable, i ha insistit que a Espanya "no hi cap tothom". "Només podem acceptar aquelles persones que estem en condicions d'integrar, perquè ells es vulguin integrar o perquè la resposta de la societat sigui positiva a la integració", ha considerat.

En aquest sentit, ha apuntat que els immigrants han de tenir uns drets, però també uns deures, perquè "vénen a una comunitat que té uns valors, una cultura i una llengua".

A més de conèixer el català i el castellà, Duran ha dit que els nens s'han d'escolaritzar: "No val que en altres cultures la nena, per exemple, no es pugui posar un banyador, uns pantalons curts per fer gimnàstica o ni tan sols un xandall".

"Aquí cal escolaritzar tothom, sigui quina sigui la religió o sigui quin sigui el costum", ha opinat el candidat de CiU a les eleccions, que ha afegit que a les esglésies "es pot fer política, però en tot cas amb respecte als valors democràtics".

Per ell, a les esglésies "no es poden fer discursos que siguin inflamatoris i de cara a inculcar valors que vagin en contra de la democràcia i de la pau". Ha defensat també que "sobre la dona i sobre el futur de la dona no han de disposar els pares", d'acord amb el principi d'igualtat entre home i dona.

Duran ha posat èmfasi que aquests deures no són "un fet innovador", ja que a la resta d'Europa "fan exactament això", tot i que això "alarma determinada gent progre" d'Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
brasil

Lula diu que pot aspirar a la reelecció per a evitar que “troglodites” tornin en poder

barcelona
estat espanyol

El TS torna a donar la raó al coronel De los Cobos per l'ascens a general

barcelona
judicial

La cúpula de la fiscalia avala aplicar l’amnistia sense subterfugis

barcelona
Alemanya

Arrenca el tercer judici contra la trama colpista d’ultradreta

Barcelona

Torrentà relleva Cañigueral com a delegada del Govern a Girona

GIRONA
educació

L’alumnat català de 15 anys, per sota la mitjana estatal en pensament creatiu

barcelona

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona