Política

La que no falla

El PSC omple el pavelló per al líder del PSOE en l’acte més multitudinari de la campanya

És l’altra nena, no la de Rajoy, sinó la de Felipe. Així es va presentar ahir Carme Chacón davant José Luis Rodríguez Zapatero i l’expresident González en un Sant Jordi ple a vessar –“som 40.000, 35.000 a dins i 5.000 a fora”–. I és la nena que mai no li falla a Zapatero, el PSC, que ha tornat a posar tota la carn a la graella perquè aquest diumenge les urnes catalanes assegurin de nou la victòria a un líder del PSOE. Com ja ho van fer el 2004 i com tantes vegades –en donaven fe les imatges, moltes de les quals en blanc i negre, que se succeïen a la pantalla de l’escenari abans dels parlaments– l’hi van garantir a González. Un González que ahir es tornava a sentir a casa i que tornava a fer emmudir el pavelló de Montjuïc recordant que va ser ell qui, el 1996, li va demanar a Jordi Pujol que pactés amb Aznar per ensenyar a la dreta espanyola a guanyar i a perdre. Cosa que, diu, encara no ha après el PP tot i les lliçons.

“José Luis, no ens fallis”, li va demanar al setembre el president José Montilla al seu homòleg espanyol a la Pineda de Gavà, en plena crisi de les infraestructures. I, malgrat que moltes coses van fallar, fa poques setmanes Zapatero també li va demanar al PSC que no li fallés, que li omplís el Sant Jordi. I un cop més el PSC va proporcionar ahir al candidat del PSOE un bany de masses, probablement el míting més multitudinari de tota la campanya, al sancta sanctorum del socialisme català. Però la processó va per dins. I al mateix lloc que Zapatero va prometre aprovar l’Estatut que sortís del Parlament davant d’un Maragall que ahir no hi era, Montilla no es va estar de recordar-li ahir que cal treballar per “complir el que s’acorda”. Com també que Catalunya necessita un finançament “transparent”. Un eufemisme de les balances fiscals que tant incomoden el vicepresident Pedro Solbes.

Zapatero va correspondre a l’auditori –“Mai oblidaré aquest míting, que em portarà a una victòria àmplia diumenge”– i va demanar a Catalunya que tampoc li falli aquest diumenge. Però, a diferència d’altres ocasions, va evitar contreure cap compromís concret. No hi va haver anunci aquest cop, més enllà de la voluntat de treballar “colze a colze” amb Montilla per tornar a fer de Catalunya la “locomotora” d’Espanya i d’Europa. I no va citar l’AVE, amb el qual finalment no es va desplaçar a Barcelona. Potser ho farà avui a Màlaga, en l’últim dia de la campanya, on té un acte amb la ministra Álvarez abans del míting final a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.