Política

Zaragoza no descarta que no hi hagi acord sobre finançament malgrat reconeix "avenços positius"

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat que el partit no descarta que no s'arribi a un acord sobre el nou finançament. Ha afirmat que no acceptaran un "mal acord" i que la possibilitat de no assolir-lo s'ha de tenir en compte perquè, "quan negocies", sempre "hi és".

Zaragoza ha reconegut que l'últim text que ha presentat el ministre d'Economia, Pedro Solbes, "no té res a veure amb les propostes inicials" perquè presenta "avenços positius". I ha destacat el fet que el model proposat té en compte els 1.300.000 catalans que el "nefast" model actual obvia.

En declaracions a Catalunya Informació, el secretari d'organització del PSC ha posat de manifest la "voluntat" del partit per arribar a un acord sobre el nou finançament.

Al seu entendre, l'última proposta presentada pel ministeri d'Economia ha suposat un "canvi d'escenari" en les negociacions. Tot i assegurar que el govern de l'Estat està pendent "per primera vegada" del govern català, ha dit que l'últim text de Solbes encara no és suficient.

En aquest punt, ha destacat la tasca del partit per aconseguir un bon model de finançament que permeti el compliment de l'Estatut. És en aquest moment que ha recordat que Catalunya té un sistema de finançament "nefast" que, segons el socialista, CiU va canviar per "anys de legislatura".

Radicalització de CiU
A parer de José Zaragoza, CiU s'està "radicalitzant" i, segons ell, ho demostra el fet que el líder del partit, Artur Mas, hagi designat Ramon Tremosa com a candidat a les eleccions europees.

Segons el socialista, "un mal candidat" per als interessos dels catalans que està en contra de la Constitució Europea i de l'Estatut. Zaragoza ha assegurat que la Convergència de Mas "no té res a veure amb la de Pujol" ja que ell "no hagués acceptat mai un candidat contra europa".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Demanden Louisiana per obligar a exhibir els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona
aliança atlàntica

El neerlandès Rutte serà el pròxim secretari general de l'OTAN

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional obliga a tancar una investigació sobre el cas del 3%

barcelona