Política

Terres de l'Ebre

ERC reclama a CiU i el PSC que deixin d'oferir l'Ebre per fer-hi més abocadors

Salvadó culpa convergents i socialistes de la candidatura de l'MTC a Ascó i del macroabocador de Tivissa, i també dels projectats al Pinell i Riba-roja

El secretari d'organització de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha demanat a CiU i el PSC que deixin d'oferir el territori per fer-hi més abocadors. Segons Salvadó, no n'hi ha prou que el PSC reclami a CiU que retiri la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, ja que també va haver-hi un regidor socialista que va aprovar el projecte. “El regidor del PSC és el primer que hauria de retirar el seu suport a la candidatura”, ha argumentat Salvadó.

A més, el també delegat de la Generalitat i número dos de la llista d'ERC per Tarragona ha recordat que van ser els governs de CiU els que van permetre que l'embassament de Flix es convertís en un abocador de residus tòxics, i que fa uns anys també van impulsar el macroabocador de Tivissa. Ara és el torn, segons Salvadó, dels abocadors de residus urbans projectats al Pinell de Brai i a Riba-roja d'Ebre, amb alcaldes de CiU i el PSC.

Salvadó i el senador flixenc de l'Entesa, Pere Muñoz, han criticat les “pressions” al govern espanyol de l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC). “S'han sentit traïts, ja que havien pactat amb el ministeri unes bases a mida d'Ascó”, ha dit Muñoz. Els republicans han afirmat que és “cínic” i “patètic”que l'AMAC no respecti ara les regles del joc i que presenti “contrainformes” per arrabassar a Zarra l'MTC. Una població en la qual creix l'oposició a l'MTC i on Greenpeace ha denunciat la detenció de 25 activistes, entre els quals hi ha l'alcalde d'Aiora.

D'altra banda, el PSC-Imnova s'ha compromès, amb vista a les eleccions municipals del 2011, a fer que Móra la Nova deixi l'àrea cameral de Reus i l'AMAC, tot rebutjant el seu suport a l'MTC.

LA FRASE

És fonamental una decisió abans del 28-N. No podem arribar a les eleccions amb pressions
Lluís Salvadó
Secretari d'Organització de la Federació d'ERC a l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA