Política

La trama de corrupció a Ciutat Vella

Moltes mocions per no res

Els grups no van ser capaços de portar una moció conjunta al ple del districte

Sols es va aprovar una proposta d'ERC que obre la porta a rellevar consellers de Ciutat Vella sobre els quals hi hagi “dubtes raonables”

Tres mocions presentades per tres partits diferents sobre el sumari de la trama de corrupció a Ciutat Vella publicat dissabte per aquest diari auguraven un ple de districte mogut. I mogut, i ple de públic, ho va ser, però per no anar gaire enlloc. Fins a darrera hora els partits van intentar pactar una moció conjunta, cosa impossible, que només va servir per endarrerir l'inici del ple. I per evidenciar, quan va ser hora de debatre les tres mocions, les fissures evidents entre els partits i que la batalla política al voltant de l'escàndol de corrupció per la concessió irregular de llicències a apartaments turístics tot just acaba de començar.

L'única de les tres mocions que es va aprovar va ser la d'ERC, amb els vots a favor de tots els grups menys del PP, que es va abstenir. La moció dels republicans era redactada d'una manera prou laxa perquè els socialistes s'hi avinguessin. Al mateix temps s'hi veien obligats a avenir-s'hi per mostrar la voluntat de transparència. La moció proposava rellevar els consellers del districte en cas que existissin “dubtes raonables” que poguessin estar vinculats amb la trama de corrupció. La seva aprovació, ara per ara, no es tradueix en res, i des del PSC s'agafen al caràcter subjectiu d'aquests dubtes i a aclarir que no poden ser “especulacions”. CiU va proposar un ple extraordinari al districte, i el PP, una auditoria en el si del districte des del 2003 i una comissió d'investigació. Totes dues refusades, enmig de retrets i estires–i–arronsa.

D'altra banda ahir es va celebrar una reunió extraordinària de la junta de portaveus per tractar del cas. L'únic compromís que se'n va extreure és que l'alcalde Hereu farà gestions davant el jutjat que investiga l'afer per poder facilitar el sumari a l'oposició. A la sortida de la trobada CiU va demanar a Hereu “que doni la cara i prengui decisions”, mentre que, una estona abans, el republicà Jordi Portabella va advertir que deixa en suspens les seves relacions amb el bipartit fins que l'alcalde talli d'arrel les sospites de corrupció que planen sobre l'estructura municipal a Ciutat Vella. Ambdues formacions, així com el PP, no descarten demanar responsabilitats polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona