Política

François Calvet defensa la MAT i vol accelerar la construcció del TGV entre Perpinyà i Montpeller

“No té cap sentit esperar encara 10 anys més per tenir l'últim tram del TAV Barcelona-París”, diu el diputat i batlle del Soler

El batlle del Soler, François Calvet, considera que la línia de molta alta tensió (MAT) és imprescindible ara que el TGV està a punt d'estrenar-se a la frontera amb la connexió Figueres-Perpinyà. “És molt necessària per alimentar el TGV i és molt positiva per al territori després que s'hagi aconseguit que sigui soterrada”, ha declarat Calvet en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Com a alcalde i diputat de la UMP, Calvet vol convèncer els seus companys de govern perquè donin prioritat al tram Perpinyà-Montpeller, l'únic “forat” en el TGV fins a París. “No té cap sentit que haguem d'esperar encara 10 anys per un tram de 150 quilòmetres quan aviat estarà connectat Barcelona i París, no en podem quedar fora”, diu Calvet.

“La interconnexió elèctrica –sosté François Calvet–, no només és necessària per a projectes transfronterers com l'hospital de Puigcerdà, que entrarà en servei el 2012, o les depuradores de la zona, sinó que recobra importància amb el pas del TGV.

El diputat ha demanat una reunió amb el primer ministre francès, François Fillon, per reclamar que el govern doni prioritat a la línia Perpinyà Montpeller.

En l'entrevista, Calvet aposta per crear sinergies als dos costats de la frontera en el marc de l'Euroregió, sobretot pel que fa a la demarcació de Girona, que sumada a la Catalunya del Nord forma “un espai comú de 800.000 persones en què es poden compartir mots serveis públics”. En aquest espai comú, assegura Calvet, el punt vertebrador ha de ser la llengua catalana. “Cal que el català no es vegi com un folklore, sinó com una llengua útil que als joves nord-catalans els pugui servir per buscar una feina a Catalunya”, explica l'alcalde del Soler. Calvet ho té clar: “Prefereixo que el meu nét trobi una feina a Girona abans que hagi de marxar a París”, conclou el diputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona