Política

Les comarques de Lleida tornen a la situació del 1992

CiU recupera els 9 diputats que no aconseguia des de fa divuit anys

El PSC manté els 3 escons però baixa del 22 al 14,5%

L'independentisme empataria al segon lloc si hagués anat unit

A les terres de Lleida i del Pirineu el repartiment d'escons és gairebé una còpia dels resultats del 1988 i el 1992, només amb un escó de diferència, que guanya el PP en detriment del PSC. Des d'aquella llunyana data CiU no aconseguia 9 dels 15 diputats que té assignats la demarcació. El PSC, tot i enfonsar-se amb gairebé 15.000 vots menys, manté els tres diputats. El PP guanya uns dos mil vots que li resulten suficients per aconseguir el segon diputat, i ERC s'enfonsa amb la pèrdua de la meitat dels vots que va obtenir el 2006 i es queda amb un únic diputat. A totes les comarques del pla de Lleida, on el 2006 ERC havia aconseguit la segona posició, l'ha cedit ara al PSC.

Això no vol dir que el vot independentista hagi desaparegut. SI i Rcat no obtenen cap diputat, però si aquestes forces i ERC haguessin anat juntes, haurien quedat a uns centenars de vots del PSC, la segona força.

A la demarcació de Lleida també ICV ha sortit mal parada, ja que l'únic diputat que tenia, Francesc Pané, no s'asseurà aquesta legislatura a l'hemicicle.

El PSC cau a la capital

A la ciutat de Lleida el PSC, que governa a la Paeria amb majoria absoluta, gairebé perd la segona posició en favor del PP, que s'ha quedat a un miler de vots de superar els socialistes. Al Pirineu, CiU se situa entre el 46% i el 51% dels vots a totes les comarques excepte a l'Aran, on obté el 43% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.