Política

El PSC baixa vuit punts i perd el quart diputat

La formació registra els pitjors resultats de la seva història a Girona

Joaquim Nadal afirma que han rebut el missatge de la ciutadania i obre un període de reflexió i canvis en el partit

La davallada del PSC a nivell català també va tenir la seva plasmació a les comarques gironines. El partit va registrar els pitjors resultats de la seva història recent a la demarcació, i per primera vegada des del 1980 va baixar dels quatre diputats. Els representants gironins socialistes al Parlament seran Joaquim Nadal, Marina Geli i Esteve Pujol, i quedarà fora la que havia estat diputada durant l'última legislatura, Pia Bosch. Per a ella van ser moltes de les abraçades i mostres de suport finals, després de la compareixença dels representants del partit.

En números absoluts, el PSC es va mantenir com a segona força política gironina, amb 41.498 vots i el 14,23% del sufragi, el percentatge més baix del partit en les quatre demarcacions. Comparant-ho amb les eleccions del 2006, la formació ha perdut prop d'un 8% de suport, i ha perdut gairebé 20.000 vots. La distància respecte de CiU ha incrementat notablement, passant del 16 al 31%, si bé també ha crescut la diferència amb la tercera força, ERC, que el 2006 va ser de només 3 punts i que ara ha estat de 5.

“Hem rebut el missatge”

El cap de llista Joaquim Nadal va admetre que els resultats no eren bons, i que havien quedat lluny de les expectatives, que ell mateix havia situat en aconseguir el cinquè diputat. Però lluny del catastrofisme, va dir que el retrocés del partit a la demarcació era proporcional al de les altres circumscripcions, i que el resultat és acceptable en vista del que els ha passat a altres formacions polítiques.

Nadal va afirmar que el PSC ha rebut el missatge, i que “ara obrim un període de reflexió i de canvis, i que la ciutadania espera altres coses fruit del rebombori de la sentència del Tribunal Constitucional i, sobretot, de la crisi econòmica”. També va assegurar que ara faran oposició i oferiran col·laboració al nou govern per ajudar a sortir de la crisi i per “recuperar els camins de la centralitat per a la política catalana”, amb voluntat de justícia i igualtat i defensant el seu programa. Joaquim Nadal també va voler enviar un missatge de futur amb vista a les properes municipals, que és el gran repte del PSC: “Ara comença un treball intern de procés de canvi i un treball extern amb vista a les municipals”, assegurant que el partit té la base per continuar amb un bon treball i respondre i recuperar la confiança de la gent.

Ara ja estem en la recta per a les eleccions municipals, que són el nostre pròxim repte
Joaquim Nadal
cap de llista del psc per girona
Hem rebut el missatge de la ciutadania, que espera altres coses arran, sobretot, de la crisi
Joaquim Nadal
cap de llista del psc per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.