Política

l'anàlisi

Santa Caterina, ‘ora pro nobis'

Al vestíbul de l'antic hospital de Santa Caterina, després de pujar les escales del pati de les Magnòlies hi havia previst tot el necessari per a les grans ocasions. La Delegació del Govern de la Generalitat a Girona hi havia parat pantalles de televisió, monitors de dades, ordinadors per a la premsa, aigua, refresc i cava. I copes per brindar esperaven una afluència enorme de periodistes, polítics i societat civil. De periodistes se n'hi van concentrar un màxim de tres: dos de radiofònics –de la COM i d'Onda Rambla– i aquest redactor.

En aquella sala noble, l'ambient era fred i no pas per aquelles rajoles històriques que decoren la paret des de qui sap quants anys enrere. No era càlid perquè no hi havia gaire ningú. Ara mateix recordo Joaquim Belenguer, cap dels Mossos, i Sebastián Trapote, comissari de la Policía Nacional a Girona. Cap a les nou del vespre, quan el nou mapa polític ja era força embastat, van passar-hi Jordi Comas, president de la patronal gironina FOEG i l'advocat Josep Maria Prat. Venien a veure la desfeta del tripartit, suposo. Al començament, en el moment que TV3 va fer públic el sondeig, només recordo la directora territorial de Governació, Mireia Mata; no li vaig saber veure aquella cara d'alegria que la caracteritza. És d'ERC, com el delegat del govern, Josep Martinoy. De fet, el titular en funcions del Santa Caterina no va baixar fins cap a dos quarts de deu, amb el 41% escrutat. Va ser una nit de cares llargues i riures forçats. Van arribar més delegats del govern, directors territorials tripartits. Socialistes: Núria Arnay, de Treball, o Carme Sitjas, de Justícia. D'Esquerra: Josep Sagué, d'Esports, o, Josep Viñas, d'Acció Social. Cap al tard s'hi van presentar Nani Huertos Rocas, d'Els Verds. Va encetar el cava. Se'n va veure una ampolla i prou.

Martinoy va decidir obrir la nova seu perquè fos un espai neutral, perquè els partits hi fessin compareixences. Dels partits grossos, només s'hi van presentar quatre convergents, a prendre mides? Eudald Casadesús, Xavier Soy i Elena Ribera. Van saludar i prou. Ràpids i cordials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona