Política

Mas iniciarà una ronda de contactes amb la resta de líders polítics

La intenció és “explorar possibles col·laboracions, no acords concrets”

El futur president de la Generalitat descarta avançar noms del nou govern, però es confirma Núria de Gispert com a presidenta del Parlament

Artur Mas començarà aquesta mateixa setmana una ronda de contactes amb la resta de líders polítics amb la intenció “d'explorar possibles Col·laboracions”. Així ho ha anunciat aquest dilluns el líder de CiU, durant la valoració del resultat de les eleccions de diumenge.

La idea dels contactes no és “arribar a acords concrets”, ha assegurat Mas, sinó explorar “el to amb el que ens hem de tractar i les prioritats de país”.

“Mantindrem el to constructiu i positiu durant la resta de la legislatura”, ha afirmat Mas, que ha insistit que “Catalunya te moltes possibilitats de sortir enfortida de la crisi”.

La ronda de contactes es farà “per ordre de vots” i la intenció de CiU és la de reunir-se en primer lloc amb José Montilla, tot i que no es descarta que el PSC designi un altre interlocutor, un cop Montilla ha anunciat avui que no acceptarà la seva acta de diputat.

Mas també ha descartat avançar cap nom sobre el futur govern: “No feu travesses sobre noms, no especuleu. El govern té el seu calendari i no tenim pressa”, ha afirmat.

En la mateixa compareixença, Josep Antoni Duran Lleida ha confirmat que Núria de Gispert serà la nova presidenta del Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.