Política

CiU supera el tripartit de més de 4.000 vots a la ciutat de Reus

Els socialistes s'han deixat pel camí més de 5.000 sufragis des del 2003 en les eleccions al Parlament

No és la primera vegada que CiU és la força més votada a Reus en unes eleccions al Parlament, tot i que la ciutat sempre ha estat governada pels socialistes. Però aquest cop, com va expressar ahir l'alcalde socialista Lluís Miquel Pérez, “les campanes han sonat més fort i haurem de treballar molt i fer-nos entendre”. “No es poden comparar unes eleccions amb les altres, però els resultats sí que són significatius”, va reconèixer el líder del PSC. I és que la seva força ha perdut més de 5.000 vots a la ciutat respecte a les eleccions al Parlament del 2003 i això, afegit a la clatellada espectacular a ERC (els republicans han perdut gairebé 3.500 vots a la ciutat) i a la reculada d'ICV-EUiA (550 vots menys), dibuixa un panorama que no es pot obviar: la suma de les tres forces que integraven el tripartit nacional i que integren el tripartit municipal es queda a 4.449 vots del volum de suport aconseguit pels convergents (15.479 paperetes).

La segona tinenta d'alcalde de Reus, la republicana Empar Pont, va manifestar ahir que els baixos resultats assolits per la seva formació al Parlament no es converteixen automàticament en un símptoma inequívoc del que pot passar en els comicis municipals del maig de l'any vinent, i va insistir que continuarà treballant per desfer aquesta relació. En aquest sentit, Pont, que també anava de número 3 a la llista electoral d'ERC per Tarragona, va subratllar que “en ciutats grans com Reus, ja se sap que el partit pesa molt per damunt de les persones que l'integren”: “En els darrers set anys, CiU no ha governat i, per tant, no ha patit el mateix desgast”. Va lamentar, però, que el tripartit no hagi sabut transmetre les polítiques que ha impulsat: “Aquest govern ha fet avançar el país. El Camp de Tarragona mai havia aconseguit tanta inversió, com per exemple els 170 milions d'euros per a la construcció del nou hospital de Reus”.

LA FRASE

Les autonòmiques no són les municipals, però les campanes han sonat molt fort aquesta vegada
Lluís Miquel Pérez
alcalde de reus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Front comú del PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per regular vot telemàtic

barcelona
pròxim orient

El govern israelià legalitza cinc nous assentaments il·legals a Cisjordània

barcelona

L’Ajuntament de Blanes aprova el Pla Local LGBTIQ+ 2024-2028

BLANES
estat francès

L’extrema dreta puja en intenció de vot a dos dies de les legislatives

barcelona
estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona