Política

Mas: “Confio que no s'impedeixi la investidura en la segona votació”

El cap de llista de CiU afirma que no volen renunciar a cap part del seu programa “per aconseguir la investidura en primera votació”

El líder convergent creu que es facilitarà l'elecció de Núria de Gispert com a presidenta del Parlament

Difícilment l'elecció del proper president de la Generalitat serà en la primera votació.

El líder de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres en una roda de premsa a la seu de CiU, que no volen renunciar a cap part del seu programa per aconseguir la investidura en primera volta.

Amb tot, però, confia que no s'impedeixi la investidura després de la primera votació.

Mas ha expressat el seu desig que el nou govern ja estigui treballant el dilluns 3 de gener.

“L'objectiu de les trobades amb la resta de partits polítics ha estat crear un clima positiu que és responsabilitat de tots”, ha explicat Mas.

“No demano adhesions dels altres projectes al nostre programa electoral però si crear un ambient de col·laboració”, ha afegit.

El líder de CiU, ha repetit que no utilitzaran la victoria per passar comptes sinó “per crear ponts de diàleg i clima d'entesa”.

“Ara, caldrà veure si l'actitud es concreta en el moment de formar el Parlament”, ha dit Mas.

“Les dificultats objectives del país són les que són i caldran molts canvis, serà un any complicat en tots els sentits. Això requereix un clima d'esforç conjunt al costat del nou govern”, ha remarcat Mas.

“Cal que la gent vegi que en un moment de tantes dificultats hi ha un clima positiu i de col·laboració de totes les forces polítiques”, ha insistit.

En particular, ha volgut destacar que farà “un esforç perquè tots els partits polítics es sumin a la petició del concert econòmic. És un estratègia de país no de govern ni de CiU”.

Sobre els terminis, Mas ha aclarit que no ha parlat amb José Montilla de la constitució del Parlament, però creu que “podria tenir lloc la setmana del 13 de desembre”.

“Crec que es facilitarà l'elecció de Núria de Gispert com a presidenta del Parlament”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.